Δ. Καμμένος: Το Σκοπιανό πέρασε για να πάρουμε ανταλλάγματα στο ζήτημα του χρέους

Δ. Καμμένος: Το Σκοπιανό πέρασε για να πάρουμε ανταλλάγματα στο ζήτημα του χρέους Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Σε μια σκληρή δήλωση για την κυβέρνηση προχώρησε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Δημήτρης Καμμένος υποστηρίζοντας ότι «το Σκοπιανό πέρασε για να πάρουμε ανταλλάγματα στο ζήτημα του χρέους».

Ο κ. Καμμένος σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, σημείωσε ότι οι ξένοι εταίροι υποσχέθηκαν ανταλλάγματα για το χρέος, εάν η κυβέρνηση έδινε τη συγκατάθεσή της στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

Όπως είπε ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ, «στο εσωτερικό του κόμματος παρούσα σύσσωμης της ΚΟ του κόμματος συζητήθηκε το ζήτημα της συμφωνίας, και αποκάλυψε πως οι αντιρρήσεις κάμφθηκαν όταν τους αποκαλύφθηκε πως θα υπάρξουν οικονομικά ανταλλάγματα, δηλαδή ανταλλάγματα για το χρέος, από τη συμφωνία για το Σκοπιανό.

«Η συμφωνία για το Σκοπιανό μπήκε στη ζυγαριά με το χρέος και τις συντάξεις», είπε χαρακτηριστικά και αποκάλυψε ότι στην ΚΟ των ΑΝΕΛ ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και μια ακόμη βουλευτής που δεν κατονόμασε, έλεγαν ότι η συμφωνία με τα Σκόπια είναι μια καλή συμφωνία και πως δεν πρέπει να διακυβευτεί η πορεία της κυβέρνησης γιατί «θα πάρουμε καλή ρύθμιση για το χρέος, δεν θα μειωθούν οι συντάξεις και θα μειωθεί και ο ΕΝΦΙΑ κατά 30%».

Την ίδια ώρα, ο κ. Καμμένος επανέλαβε πως οι βουλευτές των ΑΝΕΛ είχαν αποφασίσει ομόφωνα την πρόταση μομφής κατά του Νίκου Κοτζιά, πριν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, καθώς, όπως είπε, αυτός θα ήταν ο μόνος τρόπος να μην υπογραφεί η συμφωνία και να μην πέσει η κυβέρνηση.

Ωστόσο, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Κατσίκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε πως δεν συζητήθηκε ποτέ εντός του κόμματος να γίνει πρόταση μομφής κατά του υπουργού Εξωτερικών.

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ