Bρυξέλλες: Δύσκολη η διαχείριση της επόμενης ημέρας

Bρυξέλλες: Δύσκολη η διαχείριση της επόμενης ημέρας Facebook Twitter
Aris Oikonomou / SOOC
0

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Deutsche Welle, οι Βρυξέλλες και η υπόλοιπη Ευρώπη έχουν στραμμένα τα βλέμματα σήμερα στην Ελλάδα περιμένοντας την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, η οποία θα παίξει ρόλο στο σχεδιασμό των επόμενων βημάτων που αναμένεται γίνουν.

Στη βελγική πρωτεύουσα υποστηρίζουν σε όλους τους τόνους ότι η διαχείριση της επόμενης μέρας θα είναι εξαιρετικά δύσκολη για τους εταίρους, αλλά και την κυβέρνηση, δεδομένου ότι με το κλείσιμο των τραπεζών και τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων η κατάσταση έχει επιδεινωθεί. Επιπλέον, οι διαπραγματεύσεις των τελευταίων μηνών έχουν κλονίσει σοβαρά την εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο πλευρών και αυτό κάνει ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση, γιατί η εμπιστοσύνη δεν αποκαθίσταται από τη μία μέρα στην άλλη, χρειάζεται χρόνος, ο οποίος δυστυχώς στην περίπτωση της Ελλάδας είναι περιορισμένος.


Το βέβαιο είναι ότι από τις 30 Ιουνίου η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε πρόγραμμα και φυσικά δεν έχει τη χρηματοδοτική κάλυψη των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η όποια διαδικασία θα ξεκινήσει από μηδενική βάση. Καταρχήν, θα πρέπει οι εταίροι να αποφασίσουν αν είναι διατεθειμένοι να διασώσουν τη χώρα για τρίτη φορά, κάτι που δεν είναι αυτονόητο, αφού δεν υπάρχει πρόγραμμα ούτε κάτι που να τους δεσμεύει.


Εάν η απόφαση που θα ληφθεί μέσα στις επόμενες ώρες μέσω παρασκηνιακών διαβουλεύσεων στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο είναι θετική, τότε θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Η πρόταση των θεσμών που απέρριψε η κυβέρνηση έχει φύγει από το τραπέζι με τη λήξη του προγράμματος στις 30 Ιουνίου, ενώ τίποτα δεν εγγυάται ότι η επόμενη θα είναι καλύτερη, λαμβάνοντας υπόψη τη σημαντική επιδείνωση της οικονομίας με το κλείσιμο των τραπεζών.

Πηγή: Deutsche Welle

 

Δείτε LIVE όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό ΕΔΩ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM