«Σε βάρος της Ελλάδας οι πολιτικές της τρόικας», τονίζουν οι πρόεδροι των κοινοβουλίων Γαλλίας - Ιταλίας

«Σε βάρος της Ελλάδας οι πολιτικές της τρόικας», τονίζουν οι πρόεδροι των κοινοβουλίων Γαλλίας - Ιταλίας Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
0

Σε κοινό τους άρθρο που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας Liberation, ο πρόεδρος του γαλλικού Κοινοβουλίου Κλωντ Μπαρτολόν και η Ιταλίδα ομόλογός του Λώρα Μπολντρίνι τονίζουν πως «δεν βρίσκεται στο σωστό δρόμο η Ευρωπαϊκή Ένωση». Όπως αναφέρουν, σύμφωνα με το ΑΠΕ, απτή απόδειξη είναι τόσο η ελληνική κρίση όσο και το μεταναστευτικό, «δύο κρίσεις που αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι δεν πηγαίνουμε στη σωστή κατεύθυνση».

«Έχουμε σήμερα τη δραματική αποκορύφωση της ελληνικής κρίσης με το δημοψήφισμα» προσθέτουν. «Πως φθάσαμε έως εδώ;» αναρωτιόνται «και πως εξηγείται το ότι δεν καταφέραμε να βρούμε έναν κοινό τόπο συμφωνίας με την ηγεσία μιας οικονομίας, που δεν ζυγίζει περισσότερο από το 2% του ΑΕΠ της ΕΕ;».

«Θα πρέπει παράλληλα να σημειώσουμε ότι οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν τελευταία στην Ελλάδα από την τρόικα, απέτυχαν. Με δεδομένα δε τα αποτελέσματα στα οποία οδήγησαν, θα μπορούσαμε να βεβαιώσουμε ότι διεξήχθησαν εις βάρος της χώρας αυτής», εκτιμούν οι δυο πρόεδροι, παραθέτοντας στη συνέχεια στοιχεία από τις ζημιές που έχει υποστεί η ελληνική κοινωνία και οικονομία.

«Πως μέσα σε αυτό το πλαίσιο είναι δυνατόν να χαρακτηρίζουμε ως βοήθεια τις παρεμβάσεις αυτές που έχουν φέρει τόσο καταστροφικά αποτελέσματα στη ζωή των Ελλήνων; Ο γιατρός έγραψε λάθος συνταγή και επιμένει πεισματικά και ουδόλως τον ενδιαφέρει εάν ο ασθενής τον οποίο υποτίθεται ότι φροντίζει, διακινδυνεύει τη ζωή του. .. και αυτό δεν είναι αλληγορία», υπογραμμίζουν.

«Όλα αυτά τα στοιχεία, καθιστούν εξ' ίσου απαράδεκτες τις δηλώσεις ορισμένων Ευρωπαίων ηγετών, οι οποίοι προσποιούνται ότι εξεπλάγησαν από το γεγονός ότι μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού απορρίπτει τα μέτρα που του επιβλήθηκαν (...). Σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο, ανεπίλυτα θέματα όπως αυτό της ελληνικής κρίσης ή του μεταναστευτικού, έχουν και θα συνεχίσουν να έχουν άμεσο αντίκτυπο στις χώρες μας, είτε το θέλουμε είτε όχι» καταλήγουν.

Δείτε LIVE όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό ΕΔΩ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ