Βρούτσης: Η κυβέρνηση αφαίρεσε δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους από τα μητρώα

Βρούτσης: Η κυβέρνηση αφαίρεσε δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους από τα μητρώα Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
0

Ο Γιάννης Βρούτσης κατηγόρησε σήμερα την κυβέρνηση πως αφαίρεσε δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους από τα μητρώα.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός Εργασίας, μιλώντας στο Action 24, ανέφερε πως «αν είχε εφαρμοστεί ο Άτλας που η ιδεοληψία τους [της κυβέρνησης] τον σταμάτησε, σήμερα θα είχαμε ηλεκτρονική καταβολή των συντάξεων χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση». 

Παράλληλα ανέφερε πως κατά το 2017 και το 2018 χάθηκαν από το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο χάθηκαν δεκάδες χιλιάδες συντάξεις.

Ο Γιάννης Βρούτσης υποστήριξε πως από τους εκατοντάδες χιλιάδες αιτούντες σύνταξη που περιμένουν να πάρουν αίτηση, δεκάδες χιλιάδες διαγράφηκαν και τώρα οι συνταξιούχοι πρέπει να ψάξουν αν υπάρχει αίτηση, ή αν κάποιος την αφαίρεσε.

«Έγινε παρέμβαση ηλεκτρονικά στις συντάξεις και διεγράφησαν», είπε ο πρώην υπουργός εργασίας.

«Ελπίζω να μας ακούει δικαστικός λειτουργός», είχε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης. 

«Οι αποδείξεις είναι ηλεκτρονικά καταγεγραμμένες», απάντησε όταν ρωτήθηκε σχετικά. «Το ηλεκτρονικό αποτύπωμα παραμένει», πρόσθεσε, λέγοντας πως η πολιτική ηγεσία έχει ευθύνες. 

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Εργασίας η κυβέρνηση έπραξε με αυτόν τον τρόπο «για να φανεί ότι το απόθεμα των συντάξεων είναι μικρό».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΟΝΑΚΟ

Πολιτική / Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη και Τασούλα

Κατά τις συναντήσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας για βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και τον ρόλο της Μεσογείου ως κοινού σημείου αναφοράς
THE LIFO TEAM