Βρούτσης: Η κυβέρνηση αφαίρεσε δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους από τα μητρώα

Βρούτσης: Η κυβέρνηση αφαίρεσε δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους από τα μητρώα Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
0

Ο Γιάννης Βρούτσης κατηγόρησε σήμερα την κυβέρνηση πως αφαίρεσε δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους από τα μητρώα.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός Εργασίας, μιλώντας στο Action 24, ανέφερε πως «αν είχε εφαρμοστεί ο Άτλας που η ιδεοληψία τους [της κυβέρνησης] τον σταμάτησε, σήμερα θα είχαμε ηλεκτρονική καταβολή των συντάξεων χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση». 

Παράλληλα ανέφερε πως κατά το 2017 και το 2018 χάθηκαν από το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο χάθηκαν δεκάδες χιλιάδες συντάξεις.

Ο Γιάννης Βρούτσης υποστήριξε πως από τους εκατοντάδες χιλιάδες αιτούντες σύνταξη που περιμένουν να πάρουν αίτηση, δεκάδες χιλιάδες διαγράφηκαν και τώρα οι συνταξιούχοι πρέπει να ψάξουν αν υπάρχει αίτηση, ή αν κάποιος την αφαίρεσε.

«Έγινε παρέμβαση ηλεκτρονικά στις συντάξεις και διεγράφησαν», είπε ο πρώην υπουργός εργασίας.

«Ελπίζω να μας ακούει δικαστικός λειτουργός», είχε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης. 

«Οι αποδείξεις είναι ηλεκτρονικά καταγεγραμμένες», απάντησε όταν ρωτήθηκε σχετικά. «Το ηλεκτρονικό αποτύπωμα παραμένει», πρόσθεσε, λέγοντας πως η πολιτική ηγεσία έχει ευθύνες. 

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Εργασίας η κυβέρνηση έπραξε με αυτόν τον τρόπο «για να φανεί ότι το απόθεμα των συντάξεων είναι μικρό».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

LiFO politics / Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

Ο Γιάννης Παντελάκης, αρθρογράφος της LiFO και συγγραφέας, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη γιατί δεν έχει αναδειχθεί ακόμα μία ισχυρή εναλλακτική πρόταση απέναντι στην κυβέρνηση και αν η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι ένας αντίπαλος που μπορεί πραγματικά να την απειλήσει. 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

Πολιτική / Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

«Πάμε να δούμε πόσες πολιτικές μας για την εργασία μπορώ να σας πω σε λιγότερο από 1 λεπτό» λέει στο TikTok ο πρωθυπουργός, πριν αρχίσει να απαριθμεί μέτρα της κυβέρνησης για την εργασία
LIFO NEWSROOM
Ευτύχης Βαρδουλάκης: «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Newsroom / «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Υπάρχει χώρος για επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα; Είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ο αντίπαλος που θέλει η ΝΔ; Γιατί δεν ανακάμπτει το ΠΑΣΟΚ; Και τι σηματοδοτούν οι πρώτες εκατό μέρες του Τραμπ στην εξουσία; O Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον σύμβουλο στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχη Βαρδουλάκη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Πολιτική / Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης την προώθηση σύγχρονης εταιρικής δομής για τον νέο ΟΣΕ, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την ταχύτερη εκτέλεση κρίσιμων έργων
LIFO NEWSROOM