Ότι με ικανοποίηση θα γίνει δεκτή η δημιουργία εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis, αναφέρει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

 

Ειδικότερα, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ είπε ότι αν υπάρξει πρωτοβουλία δημιουργίας επιτροπής σχετικά με την υπόθεση Novartis, θα γίνει δεκτή με ικανοποίηση δεδομένου ότι πρόκειται για ένα μεγάλο σκάνδαλο.

 

«Πιστεύω ότι με ικανοποίηση θα δεχτούμε αν υπάρξει πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, να γίνει οποιαδήποτε επιτροπή έτσι ώστε συνολικά η υπόθεση της Novartis, η οποία κατά κοινή ομολογία είναι όχι μόνο διεθνές αλλά και μεγάλο σκάνδαλο που στην ελληνική περίπτωση έχει τις δικές του πτυχές, να εξεταστεί από τη Βουλή» είπε ο κ Βούτσης και πρόσθεσε ότι «πιστεύω ότι ήταν πάρα πολύ σαφής και ο Αλέξης Τσίπρας γι' αυτό το ζήτημα. Το ότι αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα η υπόθεση του φαρμάκου πιστοποιήθηκε και μέσα από την εξεταστική επιτροπή για την Υγεία που ένα μέρος της ήταν και το φάρμακο εν γένει».


Όπως είπε «από την αρχή η τοποθέτησή μας γι' αυτό το θέμα ήταν ότι πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, ότι δεν μιλάμε για α λα καρτ δικαιοσύνη κι ως εκ τούτου αν για πολιτικά πρόσωπα δεν προκύψουν στοιχεία που να τεκμηριώνουν τις υπόνοιες, οι οποίες είχαν προκληθεί στους δικαστικούς και είχαν στείλει αυτήν την υπόθεση στη Βουλή, αυτό θα ήταν ευχής έργον. Αυτή η τοποθέτηση αφορούσε όλους τους πολιτικούς και είχε γίνει επίσημα από το βήμα της Βουλής. Ταυτόχρονα αυτή η ιστορία, η οποία κράτησε για μήνες και ακόμα δεν έχει ενδεχομένως ξετυλιχθεί ολόκληρη, γι' αυτό ζητάμε κιόλας να πάρει θέση η Κυβέρνηση για το αν θα προχωρήσει σε σύσταση Επιτροπής, αυτή η ιστορία λοιπόν είχε πάρα πολλά στοιχεία μερικά εκ των οποίων ήταν και στοιχεία πίεσης και προς τους δικαστικούς που από την πλευρά τους επίσης έκαναν ότι μπορούσαν για να διαλευκανθεί μία υπόθεση πάρα πολύ σημαντική για το πως η χώρα έφτασε στη χρεωκοπία. Διότι περί αυτού πρόκειται. Κάποια στιγμή πρέπει να αντιληφθούμε για το πως η χώρα έφτασε τελικά σε αυτήν την κατάσταση της απίστευτης δεκαετούς ταλαιπωρίας. Διότι δεν έφτασε εξ ουρανού».

 

 

Τέλος, ο κ. Βούτσης καταδίκασε τις επιθέσεις στα γραφεία της ΝΔ: «Είναι σαφές ότι οι οποιεσδήποτε επιθέσεις σε γραφεία πολιτικών κομμάτων, αυτονοήτως και απολύτως τυγχάνουν της αποδοκιμασίας όλου του πολιτικού συστήματος. Αυτονόητα και απόλυτα. Και πάντοτε ήταν και είναι αυτή η θέση μας. Θυμάστε όταν ήμασταν στην κυβέρνηση πόσες δεκάδες επιθέσεις είχαν δεχθεί τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Επ' αυτού δεν πρέπει να υπάρχει καμία σκιά και κανένας τακτικισμός», είπε χαρακτηριστικά.