Βουλή: Σήμερα κρίνεται η άρση ασυλίας Πολάκη

Βουλή: Σήμερα κρίνεται η άρση ασυλίας Πολάκη Facebook Twitter
1

Σε έντονο κλίμα αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα η συζήτηση στη Βουλή για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του τέως αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Η διαδικασία διεξάγεται με αφορμή την άφιξη στη Βουλή δύο δικογραφιών, εκείνης για την ηχογράφηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και εκείνης για συκοφαντική δυσφήμηση εις βάρος πρώην στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ. Οι δικογραφίες εστάλησαν στην Ολομέλεια από την Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία ενέκρινε και τη σχετική προώθησή τους. Παρότι χθες είδαν το φως πληροφορίες ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας προσφέροντας στήριξη στον κ. Πολάκη, αυτές δεν επιβεβαιώνονταν. 

Υπενθυμίζεται ότι, παρά το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, τόσο ο κ. Πολάκης όσο και Δημήτρης Τζανακόπουλος –εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Δεοντολογίας, που έστειλε τη δικογραφία στην Ολομέλεια την προηγούμενη εβδομάδα– επικαλέστηκαν ακριβώς τις πρόνοιες της συγκεκριμένης ρύθμισης.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια