Βουλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη συζήτηση για την άρση ασυλίας του Πολάκη

Βουλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη συζήτηση για την άρση ασυλίας του Πολάκη Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη Βουλή και τη συζήτηση στην Ολομέλεια για την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας εξαπέλυσε μύδρους προς την κυβέρνηση και μέσα μαζικής ενημέρωσης, αφήνοντας βαρύτατες υπόνοιες για διαπλοκή με χρήματα κρατικής διαφήμισης. Μάλιστα από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε ονομαστικά σε σταθμούς, ιστότοπους όπως το Πρώτο Θέμα, ο ΣΚΑΪ, ο ΑΝΤ1 και το Newpost.

Τον λόγο έλαβε αμέσως μετά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος που έκανε λόγο για «προαποφασισμένη απόφαση» (σ.σ για την άρση της ασυλίας) και ανακοίνωσε την αποχώρηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή. Η φρασεολογία που επέλεξε ο κ. Τζανακόπουλος προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της Βουλής, κ. Τασούλα, που τόνισε πως η αρμόδια επιτροπή είχε ακούσει αμφότερες τις πλευρές. 

Η διαδικασία συνεχίζεται μετά την άφιξη δύο δικογραφιών στη Βουλή, για την ηχογράφηση συνομιλίας με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και για συκοφαντική δυσφήμηση εις βάρος του πρώην στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ, κ. Πουλή.

Οι δικογραφίες εστάλησαν στην Ολομέλεια από την Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία ενέκρινε τη σχετική προώθησή τους. 

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δεν θέλησαν να μάθουν τίποτα, από την ήττα τους. Πως ο κόσμος τους εξωβέλισε για την ανοχή -που έφτασε σε σημείο στήριξης- της ανομίας. Ο νόμος λέει πως απαγορεύεται να ηχογραφείς κάποιον χωρίς τη θέλησή του, ή να τον σηκοφαντείς, αλλά ο κ. Πολάκης θεωρεί πως μπορεί να το κάνει και πως ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ μετά να μείνει ατιμώρητος. Επειδή αυτή τη στρεβλή λογική πρεσβεύει η παράταξή του για τους ίδιους (για τους άλλους ισχύουν άλλα) Και επειδή έτσι συνήθισε να κάνει στα χρόνια της διακυβέρνησης του συναφιού του. Ή, θέλει να δικαστεί με το νόμο περί ευθύνης Υπουργών. Αυτόν που κατακεραύνωνε μέχρι χθες, δηλαδή. Ερμηνεύοντας μάλιστα πως είναι στα όρια άσκησης των καθηκόντων του Υπουργού να ηχογραφεί συνομιλίες μυστικά.Θέλει λοιπόν να αποχωρήσει ο Σύριζας από την κοινοβουλευτική διαδικασία; Δικαίωμά του και στα τσακίδια. Την απαξίωσε τόσο κατά τη διακυβέρνησή του που η παρουσία του και μόνο προσβάλλει.Όσο για τις "προαποφασισμένες αποφάσεις" του άλλου διακεκριμένου φωστήρα του κόμματος, τις αφήνω ασχολίαστες.