Βουλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη συζήτηση για την άρση ασυλίας του Πολάκη

Βουλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη συζήτηση για την άρση ασυλίας του Πολάκη Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη Βουλή και τη συζήτηση στην Ολομέλεια για την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας εξαπέλυσε μύδρους προς την κυβέρνηση και μέσα μαζικής ενημέρωσης, αφήνοντας βαρύτατες υπόνοιες για διαπλοκή με χρήματα κρατικής διαφήμισης. Μάλιστα από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε ονομαστικά σε σταθμούς, ιστότοπους όπως το Πρώτο Θέμα, ο ΣΚΑΪ, ο ΑΝΤ1 και το Newpost.

Τον λόγο έλαβε αμέσως μετά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος που έκανε λόγο για «προαποφασισμένη απόφαση» (σ.σ για την άρση της ασυλίας) και ανακοίνωσε την αποχώρηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή. Η φρασεολογία που επέλεξε ο κ. Τζανακόπουλος προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της Βουλής, κ. Τασούλα, που τόνισε πως η αρμόδια επιτροπή είχε ακούσει αμφότερες τις πλευρές. 

Η διαδικασία συνεχίζεται μετά την άφιξη δύο δικογραφιών στη Βουλή, για την ηχογράφηση συνομιλίας με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και για συκοφαντική δυσφήμηση εις βάρος του πρώην στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ, κ. Πουλή.

Οι δικογραφίες εστάλησαν στην Ολομέλεια από την Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία ενέκρινε τη σχετική προώθησή τους. 

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Δεν θέλησαν να μάθουν τίποτα, από την ήττα τους. Πως ο κόσμος τους εξωβέλισε για την ανοχή -που έφτασε σε σημείο στήριξης- της ανομίας. Ο νόμος λέει πως απαγορεύεται να ηχογραφείς κάποιον χωρίς τη θέλησή του, ή να τον σηκοφαντείς, αλλά ο κ. Πολάκης θεωρεί πως μπορεί να το κάνει και πως ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ μετά να μείνει ατιμώρητος. Επειδή αυτή τη στρεβλή λογική πρεσβεύει η παράταξή του για τους ίδιους (για τους άλλους ισχύουν άλλα) Και επειδή έτσι συνήθισε να κάνει στα χρόνια της διακυβέρνησης του συναφιού του. Ή, θέλει να δικαστεί με το νόμο περί ευθύνης Υπουργών. Αυτόν που κατακεραύνωνε μέχρι χθες, δηλαδή. Ερμηνεύοντας μάλιστα πως είναι στα όρια άσκησης των καθηκόντων του Υπουργού να ηχογραφεί συνομιλίες μυστικά.Θέλει λοιπόν να αποχωρήσει ο Σύριζας από την κοινοβουλευτική διαδικασία; Δικαίωμά του και στα τσακίδια. Την απαξίωσε τόσο κατά τη διακυβέρνησή του που η παρουσία του και μόνο προσβάλλει.Όσο για τις "προαποφασισμένες αποφάσεις" του άλλου διακεκριμένου φωστήρα του κόμματος, τις αφήνω ασχολίαστες.