Βουλή: Κατατίθεται η τροπολογία του υπ. Παιδείας για τις επαναληπτικές εξετάσεις

Βουλή: Κατατίθεται η τροπολογία του υπ. Παιδείας για τις επαναληπτικές εξετάσεις Facebook Twitter
0

Αύριο θα κατατεθεί η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για τις επαναληπτικές εξετάσεις, σύμφωνα με όσα δήλωσε, μιλώντας πριν από λίγο στη Βουλή, ο αρμόδιος υπουργός Κωνσταντίνος Γαβρόγλου.

Όπως εξήγησε ο υπουργός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Α. Λοβέρδου, οι επαναληπτικές εξετάσεις θα είναι εξετάσεις για τους ασθενούντες , «για όποια παιδιά έχουν ασθενήσει λίγο πριν από τις εξετάσεις του Ιουνίου ή στη διάρκεια των εξετάσεων του Ιουνίου». Ο υπουργός ανέφερε, επίσης, ότι οι επαναληπτικές θα αφορούν και «όσα παιδιά μπορεί να έχουν πάθει ένα σοκ ψυχολογικό, από θάνατο για παράδειγμα πολύ κοντινών τους προσώπων».

«Είναι δυνατόν αυτά τα παιδιά να μαζέψουν τα μυαλά τους και να εξεταστούν τον Ιούλιο; Μας το επισημαίνουν οι ψυχολόγοι και άρα το πολιτικά ορθό, το κοινωνικά δίκαιο και παιδαγωγικά και ψυχολογικά σωστό είναι τα παιδιά αυτά να εξεταστούν τον Σεπτέμβριο» είπε ο υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε ότι η διαπίστωση ως προς τα νοσήματα θα γίνει κάτω από εξαιρετικά αυστηρές προϋποθέσεις ώστε να μην υπάρξει εκμετάλλευση του μέτρου. Ο κ. Γαβρόγλου επισήμανε ότι φέτος το σύστημα είναι διαφορετικό από πέρυσι καθώς φέτος οι εισαγωγικές δεν μετράνε στον βαθμό του απολυτηρίου.

«Τα παιδιά θα εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα, διότι αυτό είναι το σωστό με βάση την ισονομία. Δεν μπορούν να εξεταστούν για παράδειγμα σε δύο μαθήματα που δεν μπόρεσαν να δώσουν κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, διότι αυτό και νομικά σωστό και κοινωνικά δεν είναι δίκαιο» είπε ο κ. Γαβρόγλου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Α. Λοβέρδος κατηγόρησε τη σημερινή αλλά και την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας της σημερινής κυβέρνησης, για πολλά σφάλματα και θεσμική ακαταστασία.

Ειδικά για τις επαναληπτικές εξετάσεις και το πλαίσιο που περιέγραψε ο υπουργός, ο κ. Λοβέρδος εκτίμησε ότι θα είναι λάθος η επιλογή αυτή, καθώς φαίνεται ότι «δεν θα σχετίζεται η συμμετοχή με την τρέχουσα διαδικασία των εξετάσεων, αλλά θα πάει αργότερα, θα ετεροχρονιστεί».

 Κατηγόρησε, επίσης, τον κ. Γαβρόγλου ότι με τις δηλώσεις του έχει δημιουργήσει ανησυχία σε γονείς και μαθητές.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

Πολιτική / Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

«Έχουν απόλυτο δικαίωμα να διαπιστώσουν εάν τα λείψανα που βιαστικά και δίχως τον πρέποντα έλεγχο τους παραδόθηκαν προς ταφή, ανήκουν πράγματι στα παιδιά τους» τονίζει
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM
Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM