Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «επιδειξία» τον Μητσοτάκη- Ένταση στη Βουλή

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «επιδειξία» τον Μητσοτάκη- Ένταση στη Βουλή Facebook Twitter
Σφοδρές αντιδράσεις για τη φράση της Σουλτάνας Ελευθεριάδου (αριστερά στη φωτό EUROKINISSI)
0

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε στη Βουλή το γεγονός ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σουλτάνα Ελευθεριάδου χαρακτήρισε «επιδειξία» τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Έρχεστε εδώ για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα και να ικανοποιήσετε τον εγωκεντρικό, επιδειξία, ανέμελο αρχηγό σας», είπε από το βήμα της Βουλής η κ. Ελευθεριάδου.

Μετά την τοποθέτησή της, παρενέβη ο κ. Κακλαμάνης, σημειώνοντας ότι κάθε βουλευτής που ανεβαίνει στο βήμα έχει την ευθύνη των λόγων του και εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, αλλά σύμφωνα με το άρθρο 77 η ελευθερία των λόγων δεν μπορεί να φτάνει σε ύβρεις.

«Κυρία Ελευθεριάδου, χαρακτηρίσατε τον πρωθυπουργό της χώρας επιδειξία, σας ζητώ με τη συναίνεσή σας να διαγραφεί ο χαρακτηρισμός», είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν παίρνω πίσω τον χαρακτηρισμό γιατί υπάρχουν δεκάδες, να μην πω εκατοντάδες, δημοσιεύματα εν μέσω πανδημίας, στα οποία επιδεικνύει και ο κύριος πρωθυπουργός και η σύζυγός του τα πλούτη τους», ήταν η απάντηση της κ. Ελευθεριάδου.

Τα λεγόμενά της προκάλεσαν τη σφοδρή αντίδραση του Απόστολου Βεσυρόπουλου και του Γιώργου Κουμουτσάκου, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στα υπουργικά έδρανα, με συνέπεια να δεχθούν και εκείνοι παρατηρήσεις από τον κ. Κακλαμάνη.

 

«Αφού αρνείστε, κάνω χρήση του δικού μου δικαιώματος και παρακαλώ στα πρακτικά να διαγραφεί η φράση της κυρίας Ελευθεριάδου με τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό», συνέχισε ο κ. Κακλαμάνης. Σε εκείνο το σημείο η βουλευτής ζήτησε ξανά τον λόγο.

«Είπα ότι επιδεικνύει τα πλούτη του και τη χλιδάτη ζωή του εν μέσω πανδημίας», σημείωσε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής τη ρώτησερ «Ωραία, θέλετε να πείτε ότι θέλατε να πείτε επιδειξιομανής;». Η βουλευτής Καβάλας αποκρίθηκε «Ακριβώς». Κάπως έτσι, εκτονώθηκε η ένταση, με τον κ. Κακλαμάνη να σημειώνει «Έπρεπε να γίνει ολόκληρη φασαρία για να το καταλάβετε; Άλλο ο επιδειξιομανής και άλλο ο επιδειξίας».

Πάντως, σε ανάρτηση που έκανε στα social media λίγο αργότερα η κ. Ελευθεριάδου, ανέφερε ότι ο «επιδειξίας» είναι «συνώνυμο του επιδειξιομανή σύμφωνα με τον Μπαμπινιώτη».

Αποκάλεσα τον κ. Μητσοτάκη, από το βήμα της Βουλής, επιδειξία (συνώνυμο του επιδειξιομανή, σύμφωνα και με τον...

Δημοσιεύτηκε από Τάνια Ελευθεριάδου - βουλευτής Καβάλας στις Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020
Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ