Βερναρδάκης για συντάξεις: Καμία δημοκρατική κυβέρνηση δεν θα ζητούσε άδεια να κάνει το αυτονόητο

Βερναρδάκης για συντάξεις: Καμία δημοκρατική κυβέρνηση δεν θα ζητούσε άδεια να κάνει το αυτονόητο Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
0

"Τα χρήματα που κατευθύνθηκαν στις συντάξεις ήταν οι αποδόσεις των παράλληλων πολιτικών που άσκησε η κυβέρνηση στο πεδίο της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής, στις εκκρεμείς υποθέσεις λαθρεμπορίας, στην πάταξη φαινομένων διαφθοράς κ.ο.κ και τις οποίες πολιτικές οι δανειστές είχαν αρνηθεί να συμπεριλάβουν στις προβλέψεις των δημοσιονομικών", δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real news ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης και προσθέτει: "είναι προφανές ότι καμία κυρίαρχη δημοκρατική κυβέρνηση, σε κανένα μέρος του κόσμου, δεν θα ζητούσε την άδεια για να κάνει το αυτονόητο".


Απορρίπτει το ενδεχόμενο να συζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για οικουμενική κυβέρνηση ή κυβέρνηση τεχνοκρατών και τονίζει πως "δεν υπάρχει καμία περίπτωση πρόωρων εκλογών καθώς η αξιολόγηση θα κλείσει. Είναι θέμα χρόνου".


Ο υπουργός Επικρατείας σημειώνει ότι για τη νέα χρονιά "στόχος μας είναι να καθιερώσουμε τη 13η σύνταξη, αλλά και να διευρύνουμε την επιστροφή πλεονασμάτων με πληρέστερα και ακριβέστερα εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία".


Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης κατηγορεί τη ΝΔ ότι "φαίνεται να λειτουργεί σε ευθεία γραμμή με το ΔΝΤ και τους πιο ακραίους εκφραστές της λιτότητας" και εκτιμά ότι "το πρόγραμμα της είναι το τέταρτο μνημόνιο της καταστροφής των κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων των λαϊκών τάξεων".

Σε ερώτηση για τη μεγάλη δημοσκοπική διαφορά με τη ΝΔ, υπογραμμίζει ότι "εμείς παρακολουθούμε πολύ συστηματικά τα κοινωνικά και πολιτικά δεδομένα, με πολλές καινούργιες και απολύτως πρωτότυπες επιστημονικές μεθοδολογίες και είμαστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών θα κάνει τον παραδοσιακό κόσμο των δημοσκοπήσεων και μίντια να τρίβει τα μάτια του."

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Θα τα αλλάξει όλα στον ΣΥΡΙΖΑ;

LiFO politics / Στέφανος Κασσελάκης: Θα τα αλλάξει όλα στον ΣΥΡΙΖΑ;

Οι δημοσιογράφοι της LiFO Αρης Δημοκίδης και Γιάννης Πανταζόπουλος συζητούν με τη Βασιλική Σιούτη τη διαδρομή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και την αναστάτωση που έχει φέρει η εκλογή του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ρεπορτάζ και σχόλια για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ