Δριμεία κριτική άσκησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στις εξαγγελίες Κοτζιά - Τσίπρα για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης.

 

Υπενθυμίζεται ότι κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Εξωτερικών, ο Νίκος Κοτζιάς προανήγγειλε, σε συνεννόηση όπως είπε με τον πρωθυπουργό, την επέκταση των ορίων αιγιαλίτιδας ζώνης από τα 6 στα 12 μίλια στο Ιόνιο, από τα Διαπόντια νησιά έως τα Αντικύθηρα. Σημείωσε ότι τα σχετικά προεδρικά διατάγματα είναι έτοιμα.

 

Σε ανάρτησή του στο facebook, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζει πως η μερική επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης, σημαίνει ουσιαστικά αποδοχή του τουρκικού επιχειρήματος περί «ειδικών συνθηκών» στο Αιγαίο.

 

Επισημαίνει ακόμη πως τέτοιες κινήσεις δεν γίνονται έτσι, ως επικοινωνιακό αντίβαρο.

 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτησή του:

 

«Μερική επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης εκτός Αιγαίου, με τα χωρικά ύδατα στο Αιγαίο να παραμένουν στα 6 μίλια, σημαίνει αποδοχή, πρώτον, του θεμελιώδους τουρκικού επιχειρήματος περί "ειδικών συνθηκών" στο Αιγαίο και, δεύτερον, της τουρκικής πρακτικής καθώς η Τουρκία έχει διαφοροποιημένο μήκος χωρικών υδάτων.

 

»»Τέτοιες κινήσεις που απασχολούν την εθνική πολιτική επί σαράντα πέντε χρόνια ούτε εξαγγέλλονται υπό τέτοιες ενδοκυβερνητικές συνθήκες, ούτε, πολύ περισσότερο, γίνονται έτσι, ως επικοινωνιακό αντίβαρο».

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr