Βαρουφάκης: Θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές με την κίνηση «DiEM 25»

Βαρουφάκης: Θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές με την κίνηση «DiEM 25» Facebook Twitter
Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
4

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και αποκάλυψε ότι θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

Βέβαια, είπε πως θα το κάνει με «σφιγμένη καρδιά», αλλά επιμένει στη δέσμευση που ανέλαβε τον Ιανουάριο του 2015, ότι θα παραμείνει στην Ελλάδα και δεν θα επιστρέψει στη διεθνή του καριέρα ως καθηγητής πανεπιστημίου.


Ο κ. Βαρουφάκης επέμεινε για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχει «ελληνική κρίση» και ότι αυτό το φαινόμενο είναι ευρωπαϊκό.

Αποκάλυψε ότι το επόμενο συνέδριο της κίνησης «DiEM 25», θα γίνει τον Φεβρουάριο στην Ελλάδα και θα αποκτήσει ελληνικό όνομα, ενώ ο ίδιος θα είναι επικεφαλής της κίνησης αυτής στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, τον χαρακτήρισε οξυδερκή άνθρωπο, αλλά επέμεινε ότι αυτή τη στιγμή εκφράζει ένα αφήγημα, το οποίο κι ο ίδιος γνωρίζει ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Όπως συμπλήρωσε στη συνέχεια, «ο κ. Τσίπρας αυτή τη στιγμή δεν κάνει πολιτική. Απλά εκτελεί τις εντολές που έρχονται μέσω mail από τις Βρυξέλες».

Επίσης ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ότι η απειλή των Ευρωπαίων για Grexit το καλοκαίρι του 2015 ήταν μια κούφια απειλή, αλλά ακόμα κι αν γινόταν πράξη η Ελλάδα θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση σήμερα.

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η προσπάθειά μου να βοηθήσω τους συμπολίτες μου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με παράνομες πράξεις

Πολιτική / Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η προσπάθειά μου να βοηθήσω δεν έχει καμία σχέση με παράνομες πράξεις»

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Θα ζητήσουμε από την ΕΕ ζητήσουμε ρητές αναφορές στο παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Θα ζητήσουμε από την ΕΕ ζητήσουμε ρητές αναφορές στο παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο

«Η Ελλάδα έχει ήδη κινητοποιήσει και της Ένοπλες Δυνάμεις έτσι ώστε να υπάρχει μια αποστολή επιτήρησης των λιβυκών αρχών έξω από τα χωρικά ύδατα» δήλωσε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Αυτός είναι ο χάρτης για τις τουρκικές έρευνες για πετρέλαιο

Πολιτική / Αυτός είναι ο χάρτης για τις τουρκικές έρευνες για πετρέλαιο

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε το μνημόνιο «παράνομο, ανυπόστατο και απαράδεκτο», τονίζοντας ότι «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα»
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων από προϊόντα καπνού και αλκοόλ

Πολιτική / Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων από προϊόντα καπνού και αλκοόλ

Βασικό αντικείμενο του νομοσχεδίου είναι η αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την πώληση, προσφορά και διάθεση προϊόντων καπνού και αλκοόλ
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Σχεδιάζουμε να δαπανήσουμε για την άμυνα σε 12 χρόνια πάνω από 25 δισ. ευρώ

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Σχεδιάζουμε να δαπανήσουμε για την άμυνα σε 12 χρόνια πάνω από 25 δισ. ευρώ

«Το νόημα μιας συμμαχίας είναι να διασφαλιστεί ότι υπάρχει δίκαιη κατανομή των βαρών και ότι δεν υπάρχει η αίσθηση ότι ορισμένες χώρες μπορούν να παρεκκλίνουν» δήλωσε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Γιάνη τι δουλειά πρέπει να την τελειώσεις! Όλα κι όλα! Κοριούς σε τουρίστες, bitcoin στους Γραικούς και σύνορα ανοιχτά γτ απ το διάστημα δεν τα βλέπεις άλλωστε. Λείπεις!