Βαρουφάκης: Δεν διαπραγματευτήκαμε με τον Σόιμπλε, συζητήσαμε

Βαρουφάκης: Δεν διαπραγματευτήκαμε με τον Σόιμπλε, συζητήσαμε Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. EPA/KAY NIETFELD
0

Για μακρά, παραγωγική συνάντηση σε φιλική ατμόσφαιρα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μετά το τέλος της συνάντησής τους στο Βερολίνο. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, τόνισε ότι δεν διαπραγματεύτηκε με τον Γερμανό ομόλογό του, αλλά συζήτησε, και κάλεσε τους εκλεγμένους πολιτικούς να αναλάβουν την ευθύνη τους για το μέλλον της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ο δρ. Σόιμπλε και εγώ είχαμε μία μακρά, παραγωγική συζήτηση. Αυτές είναι δύσκολες στιγμές για την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικά για την Ευρωζώνη και είναι καθήκον των εκλεγμένων πολιτικών να αναλάβουν την ευθύνη σε υψηλό επίπεδο και να προσπαθήσουν να φθάσουν σε μία συμφωνία, η οποία είναι απολύτως απαραίτητη για τη συνοχή της ευρωζώνης, για την ΕΕ» δήλωσε ο Γ. Βαρουφακης, σύμφωνα με το ΑΠΕ,  και μίλησε για «ιστορικό καθήκον».

«Έχουμε κοινή αντίληψη για το πρόβλημα και ο σκοπός ήταν η προσπάθεια να επιτύχουμε μία από κοινού σχεδιασμένη και συμφωνηθείσα λύση στο αδιέξοδο, στο οποίο δυστυχώς βρισκόμαστε τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω ότι η σημερινή συζήτηση θα βοηθήσει ιδιαίτερα στην ενίσχυση της διαδικασίας των τελευταίων ημερών, εβδομάδων μέχρι να καταλήξουμε σε μία τελική συμφωνία», πρόσθεσε. 

Σε ερώτηση σχετικά με το εάν υπήρξαν κάποιες συγκεκριμένες παραχωρήσεις, ο Γ. Βαρουφάκης απάντησε: «Δεν διαπραγματευόμασταν. Θέταμε κοινό τόπο».

Μετά τη συνάντηση Βαρουφάκη - Σόιμπλε, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, που επικαλείται το ΑΠΕ, ανέφεραν ότι υπήρξε κοινός τόπος ως προς τη δομή του προβλήματος, διαφορετική προσέγγιση ως προς το είδος της λύσης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM