Αυξήσεις στο Δημόσιο: Πού θα φτάσουν εισαγωγικός μισθός και επιδόματα

Αυξήσεις στο Δημόσιο: Πού θα φτάσουν ο εισαγωγικός μισθός και τα επιδόματα Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

«Κλείδωσαν» οι αποφάσεις για τις αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν την Πέμπτη. 

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης βρισκόταν η αύξηση μισθού στο Δημόσιο και συγκεκριμένα η εξίσωση κατώτατου μισθού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Αυτό σημαίνει για τους δημοσίους υπαλλήλους που δεν έχουν 14 μισθούς - όπως στον ιδιωτικό τομέα - ότι τα 780 ευρώ των νεοεισερχομένων υποχρεωτικής εκπαίδευσης στο Δημόσιο, θα γίνουν 846 ευρώ τον μήνα επί 12 μήνες το οποίο ισούται με αύξηση 66 ευρώ το μήνα.

Αυτό θα σημάνει αυξήσεις στους μισθούς των δημόσιων υπαλλήλων έως και 8,5% το μήνα και 4-5% μεσοσταθμικά. Η τελευταία αύξηση εισοδηματικής πολιτικής ήταν πριν από 15 χρόνια, το 2008. 

Σήμερα, σε ετήσια βάση, οι αποδοχές στο δημόσιο τομέα για νεοεισερχόμενο υποχρεωτικής εκπαίδευσης ανέρχονται σε 9.360 ευρώ, στον ιδιωτικό τομέα οι 14 μισθοί των 780 ευρώ οδηγούν σε ετήσιες αποδοχές 10.920 ευρώ.
Από την 1η Ιανουαρίου 2024, οι ετήσιες αποδοχές στο Δημόσιο για νεοεισερχόμενο υποχρεωτικής εκπαίδευσης με ένα παιδί θα είναι επίσης κοντά στα 10.920 ευρώ.

Αυξήσεις στα επιδόματα παιδιών, ευθύνης, μετακίνησης

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένονται και αυξήσεις των επιδομάτων, οι οποίες μπορεί να αγγίξουν το 40%.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι αυξήσεις επιδομάτων θα έχουν ως εξής:

Επίδομα τέκνων

  • 70€ με ένα παιδί (από 50€)
  • 120€ με δύο παιδιά (από 70€)
  • 170 € με τρία παιδιά (από 120€)

Επίδομα θέσης ευθύνης

Το επίδομα θέσης ευθύνης θα αυξηθεί κλιμακωτά έως και 30%, ενώ αναμένονται αυξήσεις και στα οδοιπορικά για εκτός έδρας μετακινήσεις.

Οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη κατά της ακρίβειας και τα έκτακτα μέτρα

Οι ανακοινώσεις αναμένονται από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να εισαχθεί σε διαβούλευση τη Δευτέρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει αύριο και μέτρα κατά της ακρίβειας:

  • Επέκταση του market pass έως το τέλος του έτους
  • Έκτακτη οικονομική ενίσχυση για συνταξιούχους με προσωπική διαφορά
  • Κατάργηση του πέναλτι του 30% για εργαζόμενους συνταξιούχους

Παράλληλα, κυβερνητικές πηγές αφήνουν να εννοηθεί ότι αύριο, στη Βουλή, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει και μέτρα-έκπληξη.

 
 
Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM