Αυτό είναι το πλήρες κείμενο της συμφωνίας για την ονομασία της ΠΓΔΜ

Αυτό είναι το πλήρες κείμενο της συμφωνίας για την ονομασία της ΠΓΔΜ Facebook Twitter
4

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πλήρες κείμενο της συμφωνίας για τη διευθέτηση της διαφοράς περί το όνομα της ΠΓΔΜ. Το κείμενο αποτελείται από 20 σελίδες και διανεμήθηκε στους αρχηγούς των κομμάτων.

Στις 10.00 το πρωί της Παρασκευής, 15 Ιουνίου, θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Ολομέλειας ενώπιον της οποίας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ενημερώσει το Σώμα για την συμφωνία.

Το σχετικό αίτημα να ενεργοποιηθεί το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής για την ανακοίνωση ή δήλωση του πρωθυπουργού, ενώπιον της Βουλής κατατέθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Η είδηση της συμφωνίας που επιτεύχθηκε μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ για το ονοματολογικό έκανε τον γύρο του κόσμου, με τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης να επισημαίνουν ότι μπαίνει τέλος σε μια διένεξη που κρατούσε περισσότερα από 25 χρόνια.

Ωστόσο ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ υποστήριξε πως η συμφωνία που επιτεύχθηκε με την Ελλάδα είναι απαράδεκτη, σημειώνοντας πως δεν θα την υποστηρίξει και δεν θα την υπογράψει.

- Διαβάστε εδώ το πλήρες κείμενο της συμφωνίας για το όνομα της ΠΓΔΜ

Πολιτική
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

3 σχόλια
Το πρώτο μεγάλο καλό που έκανε αυτή η κυβέρνηση-συμφορά. Μακάρι να λυθεί αυτό το γελοίο ζήτημα μια για πάντα και να μείνουν μόνο οι πένθιμες καμπάνες του Αμβρόσιου να μας θυμίζουν πόσο καταστροφικό είναι οι κυβερνήσεις να κινούνται μονίμως με γνώμονα το "πολιτικό κόστος". Θεέ μου, γράφω σχόλιο υπέρ του Σύριζα. Το είδαμε κι αυτό...
Το αρθρο 7 ειναι το προβλημα και εν μερει το αρθρο 8. Καλο ειναι να υπαρχει και το αγγλικο κειμενο, η μεταφραση σε ορισμενα σημεια ειναι ελλιπης. Απο το πουθενα αναγνωριζουμε "μακεδονικη" γλωσσα. Επισης η καθε χωρα θα μπορει να χρησιμοποιει τον ορο "μακεδονια" κατα το δοκουν με διαφορετικη ερμηνεια σε καθε περιπτωση το οποιο θα προκαλει συγχυση και τριβες στο μελλον. Μεγαλο λαθος αν το αποδεχτουμε.