Αυτά είναι (κάποια από) τα sms της Χ.Α. που την βγάζουν εκτός νόμου

Αυτά είναι (κάποια από) τα sms της Χ.Α. που την βγάζουν εκτός νόμου Facebook Twitter
11

Κόλαφος είναι το πόρισμα των ανακριτριών για τη Χ.Α. και αναμένεται να πυροδοτήσει εξελίξεις για τον χαρακτηρισμό της οργάνωσης ως «εκτός νόμου», καθώς από το αποδεικτικό υλικό φέρεται να έχει κάθετη ιεραρχική δομή με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση που παραπέμπουν στ παραστρατιωτικές και εγκληματικές οργανώσεις.

Στο πόρισμα, με το οποίο ζητήθηκε η άρση ασυλίας όλων των βουλευτών της οργάνωσης, αναφέρονται αποσπάσματα ομιλίες του Μιχαλολιάκου, που δείχνουν τον τρόπο λειτουργίας της οργάνωσης.

"Εμείς πιστεύουμε στην πατρίδα, όχι στη δημοκρατία. Αν είναι να σωθεί η πατρίδα, ας πάει στο διάολο η δημοκρατία.... Τι καταλάβατε από τους δημοκράτες. Τι χειρότερο θα σας κάνουν οι φασίστες; Το να καταλάβεις τη Βουλή είναι εύκολο. Σημασία έχει το τι θα κάνεις μετά. Στη Βουλή δεν μπαίνει και αστυνομία", δήλωνε ο Μιχαλολιάκος.

Ο διαβιβαστής

 

Σύμφωνα με το «Έθνος», εντοπίστηκαν και μηνύματα στο κινητό του Κωνσταντίνου Κορκοβίλη, ο οποίος είχε αναλάβει το ρόλο του διαβιβαστή μεταφέροντας τα μηνύματα των υψηλόβαθμων στελεχών και του πυρηνάρχη Νίκαιας Πατέλη στα απλά μέλη.

Τα sms που καλούσαν σε δράση είχε βαθμούς εμπιστευτικότητας, όπως απόρρητο, άκρως εμπιστευτικό ή αδιαβάθμητο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένα μήνυμα όπως "Αύριο το πρωί στις 9 άπαντες για τη δράση-παρουσία υποχρεωτική", προωθούνταν σε όλα τα μέλη της τοπικής ενώ ένα sms όπως  "παρακαλώ μη γίνει στραβή, είναι στη μέση ο Λαγός", πήγαινε σε συγκεκριμένους παραλήπτες.

Ποια μηνύματα βρέθηκαν στο κινητό του Κορκοβίλη

 

"Εντολή Λαγού. Παρακαλώ 8 άτομα για τη Δηλιγιάννη. 2:30 ώρα από την ασφάλεια. Ενημερώστε με αν είναι ανάγκη"

"Παρουσία της ασφάλειας απαραίτητη. Όλοι παραλλαγές", δίνει εντολή στις 22 Φεβρουαρίου 2013

18 Μαρτίου 2013: "Αύριο Τρίτη και ώρα 17:30 όλοι στα γραφεία. Θα γίνει προβολή με τις δράσεις της Νίκαιας. Και νυχτερινή δράση. Παρακαλώ αυστηρά το μήνυμα δεν διαρρέει πουθενά"

17 Απριλίου 2013: "Πέμπτη πρωί 9, προσυγκέντρωση στα γραφεία για κοινή δράση με Πειραιά. Παρουσία υποχρεωτική. Παρακαλώ ενημερώστε άμεσα"

19 Απριλίου 2013 στις 6 το πρωί: "Η ομάδα της ασφάλειας στα γραφεία. Όποιος δεν δουλεύει. Τώρα"

27 Απριλίου 2013: "Τη Δευτέρα 8 το πρωί στα γραφεία μας δράση. 08:30 θα φύγουμε, η ασφάλεια στα πλαίσια των εκτάκτων. Παρακαλώ ενημερώστε με για παρουσίες"

2 Μαΐου 2013: "Αύριο πρωί στις 9 άπαντες για τη δράση. Παρουσία υποχρεωτική"

25 Μαϊου 2013, ώρα 20:00: "Όλη η ασφάλεια στο γραφεία για τελευταία ενημέρωση και οργάνωση της Κυριακής. Απουσίες δεν επιτρέπονται"

1η Ιουνίου 2013: "Τα άτομα που είσαστε για αύριο 11 η ώρα στα γραφεία να είσαστε 12 στη Δηλιγιάννη, παρακαλώ μη γίνει στραβή, είναι στη μέση ο Λαγός. Όλοι στολή Νίκαιας"

Σύμφωνα με το «Βήμα», υπάρχει και sms του Λαγού στον Πατέλη το οποίο αναφέρει: «Πολύ καλά έκανες! Παρεμπιπτόντως μάλλον θα φάνε γερό πέσιμο τα κομμούνια στο Πέραμα. Εχουν βγει και βάφουν. Μάζεψε καμία 30αριά και πάνε από εκεί», είναι το SMS που φέρεται να έχει στείλει στο κινητό του πυρηνάρχη της Νίκαιας, Γιώργου Πατέλη.

Οπως σημειώνουν οι ερευνητές της υπόθεσης «ίσως για πρώτη φορά φαίνεται με τέτοιο προφανή και εμφατικό τρόπο εντολή ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής προς τα μέλη της για αιματηρές επιθέσεις».

Ποιους διαλόγους «ξεχώρισε» το ανακριτικό πόρισμα:

 

Μεταξύ άλλων, οι ανακρίτριες στο πόρισμα τους με το οποίο ζητούν άρση ασυλίας για όλους του χρυσαυγίτες βουλευτές, επισημαίνουν και συγκεκριμένα περιστατικά με βουλευτές της ΧΑ, κάποιοι από τους οποίους εξακολουθούν να βρίσκονται εντός κοινοβουλίου:

- «Εκμεταλλευόμαστε τα προνόμια του βουλευτή. Εχουμε οπλοφορία πλέον με άδεια, δεν έχει αυτόφωρο αν γίνει επεισόδιο και είμαστε λίγο πιο άνετοι στις κινήσεις μας», είπε (Χανιά, Νοέμβριος 2012, παρουσία των Ν. Μίχου, Χρ. Παππά, Κ. Μπαρμπαρούση) ο Ηλ. Κασιδιάρης.

- «Δεν αποδεχόμαστε τον ρόλο του βουλευτή. Εκεί μέσα το μόνο που νιώθουμε είναι σιχασιά και αηδία», είπε ο Ευστ. Μπούκουρας, επαναλαμβάνοντας αναλόγου περιεχομένου τοποθέτηση του Ν. Μιχαλολιάκου (ομιλία στην Τ.Ο. Σαλαμίνας).

- «Η φύση μας και η δομή μας παραμένει ως έχει. Στο οπλοστάσιό μας απλά προστίθενται νέα όπλα. Αυτά τα όπλα της βουλευτικής νομιμοποίησης. Οι βουλευτές μας είναι τα νέας τεχνολογίας όπλα, τα οποία και ως όπλα σκληρά, θα χρησιμοποιηθούν», είπε ο Ν. Κούζηλος (μετά τις εκλογές του 2012, στην Τ.Ο. Πειραιά).

- Υπάρχει αναφορά σε προεκλογική ομιλία του Μιχαλολιάκου: «Και όταν γίνουμε εμείς οι δυνατοί, θα είμαστε ανελέητοι. Αν χρειαστεί λερώνουμε τα χέρια μας, αν χρειαστεί δεν είμαστε δημοκράτες».

- Απόσπασμα από άλλη ομιλία του στις 2/7/11: «Ακόμη και αν εκλέξουμε βουλευτές, στα παλιά μας τα παπούτσια. Η Χρυσή Αυγή είναι μία ακλόνητη εθνικιστική φάλαγγα που θα τσακίσει στο διάβα της όλους τους προδότες».

- Αρθρο εφημερίδας στην Χρυσή Αυγή του Γ.Μ.: «Τσακίστε με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο ,ο'τι και αν χρειαστεί τον κάθε βλάκα που θα τολμήσει να αμφισβητήσει εσάς και τις ιδέες σας. Κάντε του να μετανιώσουν για τις εκλογές τους».

- Ομιλία του Γ.Μ. (23/7/11) σε δόκιμα μέλη της Χ.Α.: «Όποιος έχει καταστήσει τον εαυτό του σκώληκα, δεν πρέπει να παραπονιέται όταν τον πατούν. Την ημέρα της κρίσης, θα κλείσουμε τους λογαριασμούς μας οριστικά και αμετάκλητα και με όλους όσους παρίσταναν τους επιτήδειους ουδέτερους. Τότε δεν θα τους ρωτήσουμε αν ταλατευόντουσαν προς τα δεξιά ή τα αριστερά, γιατί απλούστατα θα ταλαντεύονται από τον κρεμασμένο τους λαιμό».

- Η μαρτυρία του Αλέξανδρου Πνευματικού, δήμαρχου Κορίνθου, για τον Μπούκουρα: «Με πλησιάζει, στέκεται ακριβώς πίσω μου χωρίς να μου μιλήσει καθόλου και αρχίζει τις προκλήσεις, λέγοντας μου χαμηλόφωνα στο αυτί: «Θα σε γ.... ρε σκουλήκι, θα σε λιώσω θα σε σφάξω, γιατί μυαλό δεν έχεις βάλει».

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Τωρα που διαβασαμε τα SMS πεσαμε απο τα συννεφα,ε ;Διοτι εως τωρα δεν υποψιαζομασταν καν περι τινος προκειται.Νομιζαμε οτι ειναι μια ομαδα πατριωτων που εχουν ως στοχο ζωης την προασπιση της Δημοκρατιας,της ελευθεριας,της ατομικοτητας ενος εκαστου,της ισονομιας,της ελευθεριας του λογου,της ισοτητας των πολιτων,της ανεξαρτησιας,των κοινωνικων δικαιωματων, και παει λεγοντας.Ετσι ;
@Kiss my fanny: Αγαπητέ, έχεις πάααρα πολύ δίκιο. Είναι όμως απαραίτητο να "κλειδώσουμε" αυτούς τους κάφρους, πριν έρθουν τα χειρότερα. Και πίστεψέ με - δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι, αλλά δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από τη χούντα. Λέτε οι περισσότεροι ότι ΤΩΡΑ ζούμε μία χούντα. Σωστά. Είναι μίας μορφής κατάλυση των δικαιωμάτων των ελεύθερων πολιτών και καταπάτησης βασικών άρθρων του συντάγματος, έχουμε όμως τη δυνατότητα να κάνουμε εκλογές. Και αν βάλαμε μυαλό, μπορούμε μέσω αυτού να κάνουμε πολλά πράγματα.
Κάθε γραμμή που διάβαζα μου έφερνε στο μυαλό όλο και περισσότερο ενα ντοκιμαντέρ που είδα πρόσφατα (The Act of Killing) σχετικά με την ινδονησιακή παραστρατιωτική οργάνωση Pancasila Youth η οποία παλαιότερα έκανε χιλιάδες δολοφονίες κομμουνιστών κυρίως και πλέον έχει γίνει μέρος της εξουσίας προάγοντας τη διαφθορά και κάνοντας πλύση εγκεφάλου στις νέες γενιές.Θα μπορούσε να ήταν η Ελλάδα αύριο (σε πιο λαϊτ μορφή φυσικά).
Οκ, θα προσπεράσω τα αυτονόητα τύπου η Χ.Α. θα πρέπει να τεθεί εκτός νόμου κτλ κτλ. Δεν είναι λίγο φασιστικό όλο αυτό που γίνεται με τις παρακολουθήσεις SMS, κλήσεων, υπολογιστών; Ειλικρινά υπάρχει δημοκρατία στην Ελλάδα ακόμα; Επίσης, αφού λοιπόν δεχόμαστε ότι η δημοκρατία καταλύεται για το "καλό" της κοινωνίας γιατί δεν έχει παρακολουθήσει κανείς τα SMS και τις κλήσεις του Βενιζέλου, του Παπανδρέου, του Σαμαρά, του Τσοχατζόπουλου αφού έτσι θα αποκαλύπτονταν τόσα πράγματα; Δυο μέτρα και δυο σταθμά πάντα δυστυχώς.
@Kiss my fanny "Δεν είναι λίγο φασιστικό όλο αυτό που γίνεται με τις παρακολουθήσεις SMS, κλήσεων, υπολογιστών; Ειλικρινά υπάρχει δημοκρατία στην Ελλάδα ακόμα;"Όχι δεν είναι καθόλου φασιστικό γιατί γίνεται στα πλαίσια δικαστικής έρευνας και κάτω από τις προϋποθέσεις του νόμου. Φασιστικό θα ήταν αν ψήφιζαν νόμο ειδικά για αυτή την περίπτωση και τον εφάρμοζαν αναδρομικά. Δημοκρατία έχουμε, ψηφίσαμε αυτούς που θέτουν τους νόμους. Σε καμία περίπτωση δε λέμε ότι καταλύεται η δημοκρατία.Το γιατί δεν κυνηγάνε π.χ. το Βενιζέλο για τη Λίστα Λαγκάρντ είναι άλλο ερώτημα και, μαζί σου, πρέπει να ερευνηθεί. Επειδή όμως δεν ερευνάται, δεν πάει να πει ότι δεν πρέπει να ερευνηθεί η ΧΑ.
Διαβάζοντας τα SMS το ενα μετα το αλλο,είναι σαν να βλέπεις πίνακα ανακοινώσεων σε επιλοχαδικο.Αυτό το τελευταίο"θα σε γ...θα σε λιώσω,θα σε σφαξω" είναι για να σκεφτούν λίγο διαφορετικά,αυτοί που νομίζουν ότι πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε με αγκαλιές ,λολουδια και επιχειρήματα...Αλλά...να μη πέσουμε στο επίπεδο τους κλπ...κλπ