Αθανασίου για ομόφυλα ζευγάρια: «Δεν μπορεί να υπάρξει γάμος χωρίς τη συμβολή δύο φύλων»

Αθανασίου για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: «Δεν μπορεί να υπάρξει γάμος χωρίς τη συμβολή δύο φύλων» Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

«Δεν μπορεί να υπάρξει γάμος χωρίς τη συμβολή δύο φύλων» είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Αθανασίου  ενώ χαρακτήρισε προσχηματικό το ζήτημα της προστασίας των παιδιών, καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ο Χαράλαμπος Αθανασίου είπε μεταξύ άλλων πως «το σύμφωνο συμβίωσης έχει λύσει τα βασικά ζητήματα για την προστασία των παιδιών, όπως αυτά της καταγωγής, της διατροφής, ζητήματα ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, κληρονομικά, πάντα με γνώμονα το συμφέρον του παιδιού».

Επικαλέστηκε δε, και τη νομολογία για την προστασία του παιδιού και το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο και δήλωσε ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο και ότι το ζήτημα της προστασίας των παιδιών προβάλλεται προσχηματικά.

«Όλα τα προβαλλόμενα επιχειρήματα, ότι για την προστασία των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών, απαιτείται γάμος, είναι χωρίς έρεισμα και συνεπώς προσχηματικά», είπε ο κ. Αθανασίου για τον νομοσχέδιο, που ψηφίζεται αύριο ενώ πρόσθεσε επίσης ότι η συνταγματική έννοια του γάμου τον περιορίζει στα ουσιώδη στοιχεία που ισχύουν διαχρονικά στην ελληνική κοινωνία και στις θεμελιώδεις αρχές που τον διέπουν στην ελληνική έννομη τάξη.

Δηλαδή στη μόνιμη συμβίωση δύο προσώπων διαφορετικού φύλου, όπως εξήγησε. Κάθε άλλη νοηματοδότηση της ομόφυλης σχέσης είναι ανυπόστατη διότι δεν μπορεί να υπάρξει γάμος χωρίς τη συμβολή δύο φύλων, είπε ο Χαράλαμπος Αθανασίου.

«Στη ΝΔ, ως η κατεξοχήν μεγάλη δημοκρατική παράταξη, είναι επόμενο να προσεγγίζουμε αξιακά ζητήματα από διαφορετική σκοπιά αλλά πάντοτε με αρραγή ενότητα, ευθύνη και πολιτισμό. Γιατί η παράταξή μας, είναι παράταξη της ευθύνης και της συνέπειας» κατέληξε ο Χαράλαμπος Αθανασίου.

Νωρίτερα οι Ευριπίδης Στυλιανίδης, Μίλτος Χρυσομάλλης και Άννα Καραμανλή καταψήφισαν το νομοσχέδιο ενώ οι Στέλιος Πέτσας και Θάνος Πλεύρης δήλωσαν ανοιχτά ότι διαφωνούν αλλά επέλεξαν τον δρόμο της αποχής.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Καταψηφίζει ο Στυλιανίδης, αποχή για τον Πέτσα

Πολιτική / Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Καταψηφίζει ο Στυλιανίδης, αποχή για τον Πέτσα

«Τα γενετικά αίτια που προσδιορίζουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό, αφορούν σε μικρό μονάχα ποσοστό, της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Ένα μεγάλο ποσοστό επέλεξε αυτόν τον προσανατολισμό από μόδα» είπε ο Στυλιανίδης
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM
Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα ούτε υπομονή»

Πολιτική / Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα- ούτε υπομονή»

«Είναι καλό όσοι θέλουν να έρθουν να συζητήσουμε αυτές τις ανακοινώσεις, εμείς θα τις κάνουμε είτε έρθουν είτε όχι» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
THE LIFO TEAM
ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Πολιτική / Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Τασούλα: Ας είναι το νέο έτος μια ευκαιρία να αλλάξουμε όλα όσα μας πληγώνουν

«Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη ειλικρίνεια στη δημόσια ζωή και λιγότερη στρεψοδικία και τοξικότητα στα κοινωνικά δίκτυα και στην πολιτική» τόνισε μεταξύ άλλων
THE LIFO TEAM