Άρση ασυλίας και ποινική δίωξη του Μπαρμπαρούση για εσχάτη προδοσία ζήτησε ο Καμμένος

Άρση ασυλίας και ποινική δίωξη του Μπαρμπαρούση για εσχάτη προδοσία ζήτησε ο Καμμένος Facebook Twitter
EUROKINISSI
5

Την ποινική δίωξη του Κ. Μπαρμπαρούση και της Χρυσής Αυγής ζήτησε ο Πάνος Καμμένος, με παρέμβασή του στη Βουλή, μετά το πρωτοφανές επεισόδιο που σημειώθηκε νωρίτερα στην Ολομέλεια.

Ο υπουργός Άμυνας ζήτησε επίσης από τη Βουλή να προβεί σε άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας, προκειμένου η Δικαιοσύνη να εφαρμόσει τους νόμους.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης κάλεσε τον στρατό να προβεί σε πραξικόπημα.

Παράλληλα, πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν πως από λεπτό σε λεπτό ο Πάνος Καμμένος και ο αναπλ. υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης αναμένεται να καταθέσουν προφορική μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά του Μπαρμπαρούση αλλά και κατά τη Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα ζητήσουν από τον εισαγγελέα να ασκήσει διώξεις με βάση τα προβλεπόμενα από τον ποινικό κώδικα.

Ο Πάνος Καμμένος, κατά την παρέμβασή του, επισήμανε ότι εκ μέρους του Κ. Μπαρμπαρούση υπήρξε παραβίαση του Ποινικού Κώδικα -συγκεκριμένα του άρθρου 134 για εσχάτη προδοσία και του άρθρου 135 για προπαρασκευαστικές ενέργειες εσχάτης προδοσίας- και κάλεσε τη Δικαιοσύνη για άμεση άσκηση ποινικής δίωξης.

Επίσης, υπογράμμισε πως «διαβεβαιώνω τον ελληνικό λαό ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι απόλυτα δημοκρατικές, υπερασπίζονται το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία και κανείς δεν πρόκειται να ανταποκριθεί σε τέτοιου είδους εκκλήσεις, όπως αυτές του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μπαρμπαρούση», ενώ υπενθύμισε ότι ανάλογες εκκλήσεις στο παρελθόν οδήγησαν σε απώλεια εθνικού εδάφους.

 

«Πριν από λίγες ώρες [...] διεπράχθησαν σοβαρές προσβολές του πολιτεύματος και του στρατεύματος. Ως πολιτικός προϊστάμενος στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, και μόνο με αυτή την ιδιότητα, θα ήθελα να θυμίσω πως μέσα σε αυτή την αίθουσα εκκλήθη η στρατιωτική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

»»Ο κ. Μπαρμπαρούσης χειροκροτούμενος από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής διέπραξε σοβαρό ποινικό αδίκημα, αλλά και βαριά προσβολή για τις ένοπλες δυνάμεις.

»»Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ορκίζονται στο Σύνταγμα, προστατεύουν το πολίτευμα της χώρας, διακατέχονται από τις αρχές της Δημοκρατίας. Δεν μπορεί από κανέναν να καλούνται να καταπατήσουν το Σύνταγμα, να καταπατήσουν την αρχή του πολιτεύματος και να προχωρήσουν σε τέτοιου είδους ενέργειες», επισήμανε ο υπουργός.

Τέλος, υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να αφήνεται σκιά στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και να καλούνται αυτές να καταλύσουν το πολίτευμα.

Πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ κάνουν λόγο για εξελίξεις στο εσωτερικό της Χρυσής Αυγής. Κατα το τηλεγράφημα του πρακτορείου, η Χρυσή Αυγή φαίνεται να προσανατολίζεται στην αποκήρυξη των απόψεων και ενδεχομένως στη διαγραφή του βουλευτή, μπροστά στο σοβαρό ενδεχόμενο η άσκηση δίωξης να αφορά σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα και το κόμμα.

Πολιτική
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΟΝΑΚΟ

Πολιτική / Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη και Τασούλα

Κατά τις συναντήσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας για βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και τον ρόλο της Μεσογείου ως κοινού σημείου αναφοράς
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν αλ-Σεΐχ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΗ LIVE ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης από Βουλή: Νομοθετική πρωτοβουλία για επιτάχυνση υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα

«Οσα εσείς καταγγέλλετε κ. Ανδρουλάκη, ο ΟΟΣΑ τα χαιρετίζει» είπε ο πρωθυπουργός προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που είχε ζητήσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή
THE LIFO TEAM