Αποσύρθηκε η τροπολογία για μεγάλες αυξήσεις σε στελέχη των ΔΕΚΟ(upd)

Αποσύρθηκε η τροπολογία για μεγάλες αυξήσεις σε στελέχη των ΔΕΚΟ(upd) Facebook Twitter
1

Αποσύρθηκε από την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, τροπολογία που προέβλεπε εξαίρεση από το ανώτατο όριο αποδοχών (4.631 ευρώ) για τους προέδρους, διευθύνοντες συμβούλους ή εντεταλμένους συμβούλους συγκεκριμένων ΔΕΚΟ. 

Η διάταξη που αποσύρθηκε προέβλεπε ότι οι πρόσθετες αμοιβές, απολαβές και αποζημιώσεις των ανώτατων στελεχών ΔΕΚΟ, που εποπτεύονται από το Υπερταμείο και απασχολούν πάνω από 3.000 εργαζόμενους δεν θα υπερέβαιναν το 90% των μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του προέδρου του Αρείου Πάγου, δηλαδή δεν θα υπερέβαιναν τα 7.483.10 ευρώ.

Αυτό σημαίνει αυξήσεις έως και 2.852 ευρώ ή 60% στις αποδοχές τους. 

 
Παρόλο που λύνει ζητήματα των ΔΕΚΟ, δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τη διατύπωσή του, θα το αποσύρουμε και θα το επαναφέρουμε σε επόμενη φάση, ενημέρωσε η υφυπουργός τη Βουλή

«Είναι ντροπή αυτές τις ημέρες να φέρνετε αυξήσεις για τα στελέχη σας στις ΔΕΚΟ» σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Δήμας, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

«Είναι μια τροπολογία ντροπής, που η κυβέρνηση ολόκληρη ασχολήθηκε τη δεύτερη ημέρα του εθνικού πένθους για να αυξήσει τον μισθό προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων κρατικών υπηρεσιών που η ίδια έχει διορίσει.

Και ξέρετε γιατί; Γιατί, όπως λέει η εισηγητική έκθεση, "σκοπός της προτεινόμενης αλλαγής είναι η παροχή κινήτρων, ώστε τα στελέχη αυτά να επιδιώκουν με όλες τις δυνάμεις τους την επίτευξη των τιθέμενων στόχων". Ο δάσκαλος στο χωριό ή το παιδί των ΜΑΤ ή της ομάδας ΔΙΑΣ των 700 ευρώ ή ο πυροσβέστης που καίγεται στις πυρκαγιές, τι θα πει μετά από αυτή, την τεκμηρίωση»; παρατήρησε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης.

Την πρωτοβουλία της κυβέρνησης καυτηρίασε και το ΚΚΕ με ανακοίνωση του κάνοντας λόγο για «ρεκόρ ξετσιπωσιάς».

Συγκεκριμένα  αναφέρει: «Η κυβέρνηση, με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, δίνει προκλητικές αυξήσεις στα διευθυντικά στελέχη των ΔΕΚΟ για να εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική, τη στιγμή που τα λαϊκά στρώματα στερούνται στοιχειώδεις υποδομές για την ασφάλεια ακόμη και της ζωής τους. H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σπάει το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ ξετσιπωσιάς».

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM