Απειλεί να «ανοίξει» απόρρητα έγγραφα της Συνθήκης της Λωζάνης ο Ερντογάν

Απειλεί να «ανοίξει» απόρρητα έγγραφα της Συνθήκης της Λωζάνης ο Ερντογάν Facebook Twitter
EPA
1

Εντολή να «ανοίξουν» και να δοθούν στη δημοσιότητα τα απόρρητα έγγραφα της συνθήκης της Λωζάνης έδωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ».

Ο Τούρκος Πρόεδρος έδωσε εντολή στον Υπουργό των Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να συγκεντρώσει και στη συνέχεια να δημοσιοποιήσει όλα τα διαβαθμισμένα έγγραφα και τις επιστολές που αφορούν όχι μόνο στη συνθήκη της Λωζάνης αλλά και στη συνθήκη του Μοντρέ, προκειμένου «να μάθει ο λαός την αλήθεια».

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έχει ξεκινήσει ήδη να συγκεντρώνει τα σχετικά έγγραφα από τα κρατικά αρχεία της Γαλλίας και επίσης να ψηφιοποιεί όλα τα στοιχεία.

Σημειώνεται ότι ο Ερντογάν εδώ και δύο χρόνια έχει επιδοθεί σε μία ρητορική αμφισβήτησης της συνθήκης της Λωζάνης, η οποία αποτελεί μεταξύ άλλων την κύρια συνθήκη ίδρυσης του τουρκικού κράτους, ενώ έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι θα αποδείξει στηναξιωματική αντιπολίτευση ποιοι πραγματικά παρέδωσαν τα νησιά στους Έλληνες.

Με το άνοιγμα των απόρρητων αυτών εγγράφων και την εντολή για δημοσιοποίησή τους, ο Ερντογάν πιστεύει ότι θα βρει στοιχεία που θα «ενοχοποιούν» το παρελθόν των κεμαλιστών αντιπάλων του.

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συρεγγέλα για Ακρίτα: Οι συγγνώμες δεν μπορούν να καλύψουν το δόγμα του «πολακισμού»

Πολιτική / Συρεγγέλα για Ακρίτα: Οι συγγνώμες δεν μπορούν να καλύψουν το δόγμα του «πολακισμού»

Η Έλενα Ακρίτα σχολιασε αρνητικά την δημοσιογράφο Κατερίνα Παναγοπούλου για τις ενδυματολογικές της προτιμήσεις στη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.
LIFO NEWSROOM