Ανδρουλάκης: Τι υποστηρίζει στο υπόμνημά του στην επιτροπή PEGA για τις παρακολουθήσεις

Ανδρουλάκης: Τι υποστηρίζει στο υπόμνημά του στην επιτροπή PEGA για τις παρακολουθήσεις Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi.
0

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε υπόμνημα στην Εξεταστική Επιτροπή PEGA του Ε.Κ. που ερευνά το θέμα των υποκλοπών και παρακολουθήσεων.

Η Επιτροπή βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Αθήνα ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις 6 Οκτωβρίου είχε καταθέσει ενώπιόν της στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ, στο υπόμνημά του ο κ. Ανδρουλάκης σχετικά με το κυβερνητικό επιχείρημα ότι αρνήθηκε την ενημέρωση, σημειώνει ότι «τέτοιες τοποθετήσεις είναι ενδεικτικές του θράσους και της απόγνωσης να προτείνεται σε έναν πολιτικό αρχηγό να παρανομήσει, αποδεχόμενος μία άτυπη και παράτυπη ενημέρωση, ώστε να μην υπάρχει νόμιμο στοιχείο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στη δικαιοσύνη».

Φέρεται, μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες να επισημαίνει κυβερνητικές παλινωδίες και να επικαλείται τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο που δήλωνε στις 5 Αυγούστου ότι ο κ. Γεραπετρίτης ήταν έτοιμος να ενημερώσει ενδελεχώς και πλήρως τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, όμως λίγες ημέρες μετά, σε συνέντευξή του ο ίδιος ο κ. Γεραπετρίτης αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε γνώση.

Ο νέος επικεφαλής της ΕΥΠ κ. Θεμιστοκλής Δεμίρης υπενθυμίζεται ότι δήλωσε ότι θα ήταν «καινοτομία» η ενημέρωση του κ. Ανδρουλάκη, όπως υποστηρίζεται στο υπόμνημα.

Ακόμη ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρεται στις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής στην Ελληνική βουλή, σημειώνοντας την αποφυγή κλήσης κρίσιμων μαρτύρων, όπως π.χ. ο Πρωθυπουργός, ο Γ. Δημητριάδης, οι επιχειρηματίες Γ. Λαβράνος, Φ. Μπίτζιος κλπ εκ μέρους της πλειοψηφίας.

Επιπλέον, τονίζει πώς μάρτυρες -κλειδιά (ο κ.κ. Δεμίρης, Κοντολέων) επιστράτευσαν το απόρρητο ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής, κάτι που ίσχυσε όμως μόνο στην περίπτωσή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής.

Στο υπόμνημά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατηγορεί την Κυβέρνηση πώς έχει ως μόνο στόχο τη συγκάλυψη και την αποσιώπηση των ευθυνών της, ισχυριζόμενος ότι φαίνεται να επιχειρεί και στην επίσκεψη της Εξεταστικής Επιτροπής PEGA στην Ελλάδα όπου και πάλι τα πρόσωπα-κλειδιά απέφυγαν να συναντήσουν την επιτροπή.

«Στις Δημοκρατίες δεν μπορεί να υπάρχουν σκοτεινές νησίδες, εκτός πολιτικού και δικαστικού ελέγχου, καλυπτόμενες από το απόρρητο», τονίζει και προαναγγέλλει ότι η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι το επόμενο βήμα για τον κ. Ανδρουλάκη.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Πολιτική / Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Η νομοθετική ρύθμιση που κατατίθεται το απόγευμα από τον Παπασταύρου στη Βουλή προβλέπει δύο νέα πολεοδομικά εργαλεία - Στόχος η προστασία τόσο των περιουσιακών δικαιωμάτων των ιδιοκτητών όσο και της δημογραφικής προοπτικής της περιφέρειας
LIFO NEWSROOM
Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική / Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η έρευνα αφορά περισσότερα από 40 πρόσωπα –πολιτικά στελέχη, κρατικούς υπαλλήλους και συνεργαζόμενες εταιρείες– για ενδεχόμενα αδικήματα απάτης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
LIFO NEWSROOM
Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η προσπάθειά μου να βοηθήσω τους συμπολίτες μου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με παράνομες πράξεις

Πολιτική / Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η προσπάθειά μου να βοηθήσω δεν έχει καμία σχέση με παράνομες πράξεις»

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Θα ζητήσουμε από την ΕΕ ζητήσουμε ρητές αναφορές στο παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Θα ζητήσουμε από την ΕΕ ζητήσουμε ρητές αναφορές στο παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο

«Η Ελλάδα έχει ήδη κινητοποιήσει και της Ένοπλες Δυνάμεις έτσι ώστε να υπάρχει μια αποστολή επιτήρησης των λιβυκών αρχών έξω από τα χωρικά ύδατα» δήλωσε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM