Ανδρουλάκης από Έβρο: Η ασφάλεια και η πολιτική προστασία είναι το «Βατερλώ» της κυβέρνησης

Νίκος Ανδρουλάκης από Έβρο: «Η ασφάλεια και η πολιτική προστασία είναι το "Βατερλώ" της κυβέρνησης Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

«Πρέπει να μιλήσουμε επί της ουσίας για το πώς θα θωρακίσουμε τη χώρα», τόνισε από τον Έβρο ο Νίκος Ανδρουλάκης, αναφερόμενος σε φαινόμενα φυσικών καταστροφών.

«Ο ελληνικός λαός βιώνει μια τραγωδία» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την επίσκεψή του σήμερα το πρωί στο Αετοχώρι Έβρου, το οποίο επλήγη από την πυρκαγιά. «Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα έχουν καεί, χάνονται ανθρώπινες ζωές, η χώρα βρίσκεται σε έναν πύρινο κλοιό».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε «είδαμε να εκκενώνονται σημαντικές υποδομές του κράτους, όπως είναι το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, πριν από λίγες εβδομάδες είχαμε εκρήξεις πυρομαχικών σε ένα στρατόπεδο στην Αγχίαλο. Όλα αυτά τα γεγονότα αποδεικνύουν καθημερινά ότι η ασφάλεια και η πολιτική προστασία είναι το "Βατερλώ" της σημερινής κυβέρνησης».

Επιστολή Νίκου Ανδρουλάκη στον πρόεδρο της Βουλής για το θέμα των πυρκαγιών

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι έστειλε σήμερα επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, ώστε να συζητηθεί το θέμα των πυρκαγιών και τρόποι αντιμετώπισης τους, με βάση τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή.

«Είναι αδιανόητο να απαντάμε σε αυτές τις τραγικές συνθήκες που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός με σενάρια συνωμοσιολογίας, με δήθεν δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, ότι δύο χρόνια τώρα δεν έχει γίνει ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων από το υπουργείο και την τοπική αυτοδιοίκηση και βέβαια πρέπει να μιλήσουμε επί της ουσίας για το πώς θα θωρακίσουμε τη χώρα, βάσει βέλτιστων πρακτικών πρόληψης και σχεδίων πολιτικής προστασίας», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Συμπλήρωσε πως «δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε τον ελληνικό λαό σε μια τραγική κατάσταση, να καίγονται τα δάση μας, να υπονομεύεται η ποιότητα ζωής του και να γίνονται ελάχιστα πράγματα. Για αυτό σήμερα έστειλα επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, ώστε να γίνει μια προ ημερήσιας συζήτηση για το θέμα των πυρκαγιών. Έχουμε χρέος να αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο στη βάση των σημερινών συνθηκών της κλιματικής αλλαγής. Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις όλα τα κόμματα, χωρίς λαϊκισμούς, χωρίς ευχολόγια. Είναι ένα θέμα εθνικής ασφάλειας, είναι ένα κορυφαίο ζήτημα που απασχολεί τον ελληνικό λαό».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τάχθηκε υπέρ της αποζημίωσης των πυρόπληκτων και άλλων που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές. «Στεκόμαστε στο πλευρό κάθε οικογένειας, κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα, που έχει πληγεί από φυσικές καταστροφές και έχουμε χρέος να τους αποζημιώσουμε, ως κράτος. Εμείς πάντα με τη φωνή της λογικής θα αντιμετωπίζουμε αυτά τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τον ελληνικό λαό. Δεν είναι πεδίο αντιπαράθεσης, είναι πεδίο εθνικής συνεννόησης και πρέπει να στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων».

Αμέσως μετά, ο ίδιος αναμένεται να μεταβεί στο συντονιστικό της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας στην Αλεξανδρούπολη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM
Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα ούτε υπομονή»

Πολιτική / Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα- ούτε υπομονή»

«Είναι καλό όσοι θέλουν να έρθουν να συζητήσουμε αυτές τις ανακοινώσεις, εμείς θα τις κάνουμε είτε έρθουν είτε όχι» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
THE LIFO TEAM
ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Πολιτική / Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Τασούλα: Ας είναι το νέο έτος μια ευκαιρία να αλλάξουμε όλα όσα μας πληγώνουν

«Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη ειλικρίνεια στη δημόσια ζωή και λιγότερη στρεψοδικία και τοξικότητα στα κοινωνικά δίκτυα και στην πολιτική» τόνισε μεταξύ άλλων
THE LIFO TEAM