Αναστασιάδης- Ακιντζί αποφασίζουν σήμερα για τα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης στο Κυπριακό

Αναστασιάδης- Ακιντζί αποφασίζουν σήμερα για τα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης στο Κυπριακό Facebook Twitter
0

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, θα έχουν σήμερα κοινή συνάντηση με τη συμετοχή του ειδικού συμβούλου του γγ του ΟΗΕ Έσπεν 'Αϊντε και των διαπραγματευτών, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί.

Για την προετοιμασία της σημερινής συνάντησης οι κ.κ. Μαυρογιάννης και Ναμί είχαν χθες διαβουλεύσεις, που κράτησαν εννιά ώρες, σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του κ. 'Αϊντε.

Ο κ. 'Αϊντα ανάρτησε επίσης φωτογραφία του ιδίου με τους διαπραγματευτές, την ειδική αντιπρόσωπο του γγ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, τον γενικό διευθυντή της Υπηρεσίας Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Γενικής Γραμματείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρτιν Βέργουϊ, τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Κυπριακό, Πίτερ Βαν Νούφελ, και τον προϊστάμενο της ομάδας υποστήριξης της ΕΕ για λύση του Κυπριακού.

Στην ατζέντα της σημερινής συνάντησης οι δύο ηγέτες αναμένεται να αποφασίσουν πώς θα προχωρήσει η διαδικασία. Επίσης, θα συζητηθούν θέματα ΕΕ, το περιουσιακό, η εφαρμογή λύσης και θέματα χρηματοδότησης της.

Η σημερινή συνάντηση των ηγετών είναι η τελευταία, που είχαν καθορίσει, αφότου επαναλήφθηκαν τον Απρίλιο οι διαπραγματεύσεις, που είχαν διακοπεί τον Φεβρουάριο. 

Διπλωματικοί κύκλοι αναφέρουν ότι το μείζον ζήτημα είναι η σύγκληση έως τις αρχές Ιουλίου νέας διάσκεψης για το Κυπριακό με τη συμμετοχή των εγγυητριών ( Βρετανία, Ελλάδα, Τουρκία) δυνάμεων. Το τελευταίο διάστημα ο κ. 'Αϊντα έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα προς αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ