Ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στα τουρκικά: «Έλληνες και Τούρκοι δίπλα-δίπλα, πολεμώντας μαζί για να σώσουν ζωές»

Ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στα τουρκικά: «Έλληνες και Τούρκοι δίπλα-δίπλα, πολεμώντας μαζί για να σώσουν ζωές» Facebook Twitter
Διασώστες προσπαθούν να ακούσουν φωνές μέσα στα χαλάσματα κτηρίου στο Χατάι - Φωτ.: EPA/ERDEM SAHIN
0

Ανάρτηση στα τουρκικά έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τον φονικό σεισμό που οδήγησε σε χιλιάδες θανάτους σε Τουρκία και Συρία.

«Οι εικόνες που μας γεμίζουν πόνο ακολουθούνται από εικόνες που μας γεμίζουν ελπίδα» έγραψε ο κ. Μητσοτάκης, αναρτώντας μία φωτογραφία από την επιχείρηση διάσωσης που λαμβάνει χώρα στη γείτονα, με τη συνδρομή και Ελλήνων διασωστών.

«Απλώς σεβόμαστε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ομάδων διάσωσης. Έλληνες και Τούρκοι δίπλα-δίπλα, πολεμώντας μαζί για να σώσουν ζωές. Τους είμαστε ευγνώμονες για ό,τι κάνουν» κατέληξε.

Σε συνέντευξή του στο CNN, ο πρωθυπουργός είχε αναφερθεί στη φιλία των δύο λαών, ενώ αναφέρθηκε και στις «δύσκολες συνθήκες» που επικρατούν στην Τουρκία μετά τον σεισμό.

«Οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας είναι φίλοι. Έχουμε τις διαφορές μας, αλλά στην τελική δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τον τουρκικό λαό. Τώρα, υπάρχει ένα κύμα αγάπης προς την Τουρκία και δεν μπορώ να φανταστώ πιο δυνατή εικόνα από έναν Έλληνα και έναν Τούρκο διασώστη να σώζουν ένα παιδί» επεσήμανε.

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι «οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες, αλλά συνεργαζόμαστε εξαιρετικά καλά με τις τουρκικές Αρχές. Καταλαβαίνω ότι υπήρξε μια πολύ σημαντική κινητοποίηση από την πλευρά της Τουρκίας. Θα επαναλάβω ότι πρώτη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να σωθούν οι άνθρωποι που έχουν παγιδευτεί στα ερείπια κτιρίων που έχουν καταρρεύσει. Αμέσως μετά είμαι βέβαιος ότι οι αρχές θα επικεντρωθούν σε ζητήματα στέγασης, σίτισης όσων δεν μπορούν να επιστρέψουν στις εστίες τους. Και, ασφαλώς, θα αρχίσει η επίπονη διαδικασία της ανοικοδόμησης».

«Στην τελική να αφήσουμε προσωρινά στην άκρη τις διαφορές μας και να αντιμετωπίσουμε αυτή την επείγουσα κατάσταση» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ