Ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στα τουρκικά: «Έλληνες και Τούρκοι δίπλα-δίπλα, πολεμώντας μαζί για να σώσουν ζωές»

Ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στα τουρκικά: «Έλληνες και Τούρκοι δίπλα-δίπλα, πολεμώντας μαζί για να σώσουν ζωές» Facebook Twitter
Διασώστες προσπαθούν να ακούσουν φωνές μέσα στα χαλάσματα κτηρίου στο Χατάι - Φωτ.: EPA/ERDEM SAHIN
0

Ανάρτηση στα τουρκικά έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τον φονικό σεισμό που οδήγησε σε χιλιάδες θανάτους σε Τουρκία και Συρία.

«Οι εικόνες που μας γεμίζουν πόνο ακολουθούνται από εικόνες που μας γεμίζουν ελπίδα» έγραψε ο κ. Μητσοτάκης, αναρτώντας μία φωτογραφία από την επιχείρηση διάσωσης που λαμβάνει χώρα στη γείτονα, με τη συνδρομή και Ελλήνων διασωστών.

«Απλώς σεβόμαστε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ομάδων διάσωσης. Έλληνες και Τούρκοι δίπλα-δίπλα, πολεμώντας μαζί για να σώσουν ζωές. Τους είμαστε ευγνώμονες για ό,τι κάνουν» κατέληξε.

Σε συνέντευξή του στο CNN, ο πρωθυπουργός είχε αναφερθεί στη φιλία των δύο λαών, ενώ αναφέρθηκε και στις «δύσκολες συνθήκες» που επικρατούν στην Τουρκία μετά τον σεισμό.

«Οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας είναι φίλοι. Έχουμε τις διαφορές μας, αλλά στην τελική δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τον τουρκικό λαό. Τώρα, υπάρχει ένα κύμα αγάπης προς την Τουρκία και δεν μπορώ να φανταστώ πιο δυνατή εικόνα από έναν Έλληνα και έναν Τούρκο διασώστη να σώζουν ένα παιδί» επεσήμανε.

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι «οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες, αλλά συνεργαζόμαστε εξαιρετικά καλά με τις τουρκικές Αρχές. Καταλαβαίνω ότι υπήρξε μια πολύ σημαντική κινητοποίηση από την πλευρά της Τουρκίας. Θα επαναλάβω ότι πρώτη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να σωθούν οι άνθρωποι που έχουν παγιδευτεί στα ερείπια κτιρίων που έχουν καταρρεύσει. Αμέσως μετά είμαι βέβαιος ότι οι αρχές θα επικεντρωθούν σε ζητήματα στέγασης, σίτισης όσων δεν μπορούν να επιστρέψουν στις εστίες τους. Και, ασφαλώς, θα αρχίσει η επίπονη διαδικασία της ανοικοδόμησης».

«Στην τελική να αφήσουμε προσωρινά στην άκρη τις διαφορές μας και να αντιμετωπίσουμε αυτή την επείγουσα κατάσταση» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ για Άγνωστο Στρατιώτη: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη νίκη Ρούτσι

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ για Άγνωστο Στρατιώτη: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη νίκη Ρούτσι

«Η κυβέρνηση φέρνει μια νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη μεγάλη νίκη του Πάνου Ρούτσι, για να απαγορέψει στους γονείς των θυμάτων να γράφουν τα ονόματα των παιδιών τους, που με εγκληματικό τρόπο σκοτώθηκαν»
LIFO NEWSROOM
«Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»: Το μήνυμα Γεραπετρίτη στον Φιντάν στη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο

Πολιτική / «Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»: Το μήνυμα Γεραπετρίτη στον Φιντάν στη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο

Ο κ. Γεραπετρίτης επανέλαβε ότι η οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και υφαλοκρηπίδας αποτελεί τη μοναδική διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, υπογραμμίζοντας πως «θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Πολιτική / Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, οι δύο υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση τη Δευτέρα στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπου αναμένεται να τεθεί το ζήτημα του προγράμματος SAFE
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Πολιτική / Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Η γνώμη των πολιτών για για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και δικαιοσύνης στο θέμα του Πάνου Ρούτσι και τις διαδηλώσεις μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
LIFO NEWSROOM