Αβραμόπουλος: «Δεν θα επιτρέψουμε να εξαπλωθεί το μίσος»

Αβραμόπουλος: «Δεν θα επιτρέψουμε να εξαπλωθεί το μίσος» Facebook Twitter
5

Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, όπου το πρωί μίλησε στην ολομέλεια του ετήσιου συνεδρίου της «Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής» (American Jewish Committee), στην Ουάσιγκτον. «Η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει ποτέ το μίσος να αναπτυχθεί και να εξαπλωθεί», διεμήνυσε σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο υπουργός Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη-λόγω οικονομικών προβλημάτων- με σοβαρές κοινωνικές προκλήσεις και με πολιτικές δυνάμεις που αποτελούν ντροπή για τις δημοκρατικές και ανθρωπιστικές παραδόσεις μας.  

«Επιτρέψτε μου να δηλώσω απ' αυτό το φόρουμ, με τον πιο αποφασιστικό και πειστικό τρόπο ότι η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει ποτέ το μίσος να αναπτυχθεί και να εξαπλωθεί. Οι κοινωνικοί παράγοντες που επέτρεψαν να συμβεί αυτό, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, πρέπει να αντιμετωπιστούν με επιτυχία. Η άγνοια, η απόγνωση, ο θυμός, η απογοήτευση με το πολιτικό σύστημα είναι μερικοί απ' αυτούς (τους παράγοντες)», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

«Κανείς δεν πίστευε ποτέ ότι η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία και έχει γίνει το καλύτερο παράδειγμα της αντίστασης ενάντια στον ναζισμό, θα μπορούσε ποτέ να ανεχθεί και να επιτρέψει την αναβίωση του μίσους και του ρατσισμού. Εγγύηση όμως είναι η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και η ισχυρή βούληση του λαού», είπε ο υπουργός Εξωτερικών.

Παράλληλα, ο κ. Αβραμόπουλος κάλεσε τους συμμετέχοντες στο συνέδριο να επισκεφθούν και να επενδύσουν στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας. «Τώρα, είναι η στιγμή!», ανέφερε.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν αλ-Σεΐχ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΗ LIVE ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης από Βουλή: Νομοθετική πρωτοβουλία για επιτάχυνση υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα

«Οσα εσείς καταγγέλλετε κ. Ανδρουλάκη, ο ΟΟΣΑ τα χαιρετίζει» είπε ο πρωθυπουργός προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που είχε ζητήσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή
THE LIFO TEAM
ΥΠΕΞ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΡΑΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ

Πολιτική / ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Η Συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει με σαφήνεια το χαρακτήρα της Μουσουλμανικής Μειονότητας

«Επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις με ανάλογο περιεχόμενο ούτε δίκαιο παράγουν ούτε συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών
THE LIFO TEAM
ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM