Βούτσης: Δεν απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία για τη ψήφιση του ασφαλιστικού

Βούτσης: Δεν απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία για τη ψήφιση του ασφαλιστικού Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
0

Ανακοινώνοντας την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για την εισαγωγή και την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σημείωσε ότι η ψήφιση του ασφαλιστικού δεν αποτελεί «προαπαιτούμενο», αλλά «εργαλείο» το οποίο ενισχύει τη θέση των εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης στο Eurogroup της Δευτέρας.

«Πρόκειται για πρωτοβουλία της κυβέρνησης η οποία υποστηρίζει την ουσία του σχεδίου νόμου», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, ο πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι για πρώτη φορά μπαίνει στην ατζέντα το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, για το οποίο, όπως είπε, υπήρχε αναφορά στη συμφωνία του καλοκαιριού, η διαφορά όμως τώρα είναι ότι το ζήτημα αυτό ανοίγει με τους καλύτερους όρους.

Προσέθεσε ότι η διαπραγμάτευση γίνεται μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και πνεύμα αλληλοκατανόησης, ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τη στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είπε, ότι «το εμπόδιο στη χημεία δεν είμαστε εμείς, αλλά η διαφωνία του ΔΝΤ με τους θεσμούς».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο κ. Βούτσης, διαβεβαίωσε ότι δεν απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία για την ψήφιση του συνολικού πακέτου της συμφωνίας, και τόνισε η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί να έρθει προς ψήφιση πακέτο προληπτικών μέτρων έως το 2018.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με τις αποκαλύψεις των Wikileaks για τους διαλόγους μεταξύ του διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν και της επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου στην Ελλάδα Ντέλια Βελκουλέσκου, τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να σκεφτεί τον τρόπο με τον οποίο οι συγκεκριμένοι διάλογοι έφθασαν στον ιστότοπο, εκτίμησε όμως ότι επιβεβαιώνουν τις παλινωδίες και τις πιέσεις που υπήρξαν.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM