Απόλυτη ταύτιση με το ΔΝΤ καταλογίζει στη ΝΔ ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Ο κ. Παππάς σημειώνει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο εκπρόσωπός τους, είναι από τους ελάχιστους στην Ευρώπη και διεθνώς που «αρνούνται να δουν την παρελκυστική τακτική του ΔΝΤ» και που ζητά από την κυβέρνηση να αποδεχτεί μέτρα του Ταμείου πέραν της συμφωνίας του Ιουλίου, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις, άρση προστασίας της α' κατοικίας, απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων και περικοπές μισθών και συντάξεων.

 

Ειδικότερα, σε δήλωση του, ο κ. Παππάς αναφέρει ότι «αποτελεί θράσος του κ. Κουμουτσάκου να μιλάει για καταστροφή της οικονομίας ενώ εκπροσωπεί το κόμμα της ύφεσης του 25%. Και μάλιστα τη στιγμή που η οικονομία σταθεροποιείται». Τονίζει ότι «η ΝΔ είναι από τους ελάχιστους στην Ευρώπη και στον κόσμο που αρνούνται να δουν την παρελκυστική τακτική του ΔΝΤ και επιρρίπτουν ευθύνη στην ελληνική κυβέρνηση, δικαιολογώντας όσους επιθυμούν μέτρα ύψους 2% του ΑΕΠ πέραν της συμφωνίας του Ιουλίου».

 

Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρει ότι «με τα «διαρθρωτικά» μέτρα του ΔΝΤ, δυστυχώς, η ΝΔ επίσης συμφωνεί απόλυτα και μας ζητάει να τα αποδεχτούμε:
∙ ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις
∙ άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας
∙ απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων
∙ περικοπές δαπανών, δηλαδή μισθών και συντάξεων».

 

«Επειδή δεν τα αποδεχόμαστε», υπογραμμίζει, «ζητάει να παραιτηθούμε μήπως έρθει άλλη κυβέρνηση για να τα εφαρμόσει». «Θα περιμένουν για πολύ ακόμα και θα ξαναχάσουν», τονίζει ο κ. Παππάς και σημειώνει ότι «για την απόλυτη ταύτισή τους με το ΔΝΤ, τους κρίνει καθημερινά ο λαός».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr