Σκουρλέτης: Δεν θα ιδιωτικοποιηθεί ο ΑΔΜΗΕ

Σκουρλέτης: Δεν θα ιδιωτικοποιηθεί ο ΑΔΜΗΕ Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
3

«Η κυβέρνηση θα διαφυλάξει τον δημόσιο χαρακτήρα του ΑΔΜΗΕ» ξεκαθάρισε από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

 

«Μέσα από σκληρή διαπραγμάτευση και έπειτα από μεγάλη προετοιμασία αποκρούστηκε η άμεση ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ. Στο πλαίσιο της αναζήτησης λύσης, που είναι σε εξέλιξη, εμείς θα διαφυλάξουμε το δημόσιο χαρακτήρα της ενέργειας και ο ΑΔΜΗΕ δεν θα ιδιωτικοποιηθεί» τόνισε.


Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην υπόθεση με τις Σκουριές, κάνοντας λόγο για «συστημικά μέσα που θέλησαν να κάνουν τη μέρα νύχτα», όπως είπε χαρακτηριστικά. «Ακούστηκαν πολλά γύρω από τις Σκουριές, τα περισσότερα εκτός πραγματικότητας, από εργολαβικά συστημικά. Εμείς ξεκαθαρίσαμε ότι η πολιτική μας στάση δεν είχε προεκλογική αντίληψη. Πεποίθησή μας είναι να προστατεύσουμε το δημόσιο συμφέρον και το περιβάλλον. Δίνει λάθος σήμα στο διεθνές επενδυτικό κοινό ότι η Ελλάδα δεν έχει κανόνες, είναι μια τριτοκοσμική χώρα. Η Ελλάδα είναι χώρα που υπερασπίζεται τη νομιμότητα και το περιβάλλον και έτσι θα κινηθούμε από εδώ και πέρα» σημείωσε ο υπουργός.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια