Για απειλή του Γιάνη Βαρουφάκη προς τον Αλέξη Τσίπρα ότι θα εγκαταλείψει τον ΣΥΡΙΖΑ και θα πάρει κι άλλους μαζί του όταν εκείνος του ζήτησε να παραιτηθεί κάνουν λόγο οι Financial Times που επικαλούνται πηγές από την κυβέρνηση.

 

"Ο κ. Βαρουφάκης απείλησε ότι θα εγκαταλείψει το κόμμα, παίρνοντας μαζί του και άλλα στελέχη, όταν ο κ. Τσίπρας του πρότεινε μετά τις "συστάσεις" των ευρωπαίων αξιωματούχων,  να παραιτηθεί", γράφει η εφημερίδα σημειώνοντας επίσης ότι κάποιοι αξιωματούχοι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν την ανησυχία ότι ο Βαρουφάκης μπορεί να προετοιμάζεται για ρήξη με την κυβέρνηση.

 

Οι F.T. υποστηρίζουν ότι ο υπουργός Οικονομικών έχει ως στόχο να υπονομεύσει έναν συμβιβασμό, απαιτώντας να υπάρξει στη συμφωνία και πρόβλεψη για ελάφρυνση του χρέους.

 

"Ο συνήθως λαλίστατος υπουργός Οικονομικών ήταν ασυνήθιστα ήσυχος μετά το Eurogroup της Δευτέρας στις Βρυξέλλες...", σημειώνει η εφημερίδα ενώ την ίδια ώρα ο καθηγητής Νομικής και Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας Αριστείδης Χατζής λέει:

«Ο κ. Βαρουφάκης έχει την δική του ατζέντα και θα προσπαθήσει να ασκήσει σκληρή κριτική στη συμφωνία. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα εγκαταλείψει τον ΣΥΡΙΖΑ...» .

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr