Βαρουφάκης για Μέρκελ: Η επιλογή είναι δική της

Βαρουφάκης για Μέρκελ: Η επιλογή είναι δική της Facebook Twitter
EPA/JULIEN WARNAND
6

«Όλα εξαρτώνται τώρα από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας», γράφει ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε άρθρο του στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. Ο υπουργός Οικονομικών αποδίδει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την έκβαση της Συνόδου στη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «η επιλογή είναι δική της».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Γ. Βαρουφάκης γράφει στη γερμανική εφημερίδα πως «η καγκελάριος στέκεται τη Δευτέρα ενώπιον μιας αποφασιστικής επιλογής: να φθάσει σε μια έντιμη συμφωνία με μια κυβέρνηση η οποία έχει απορρίψει τα πακέτα "διάσωσης" και επιδιώκει λύση μια για πάντα μέσω διαπραγματεύσεων. Ή να ακολουθήσει τις Σειρήνες της κυβέρνησής της, οι οποίες την προτρέπουν να ανατρέψει τη μόνη ελληνική κυβέρνηση η οποία είναι προσηλωμένη σε αρχές και μπορεί να φέρει τον ελληνικό λαό στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων». Πολύ φοβάμαι, συνεχίζει ο υπουργός, ότι «η επιλογή είναι δική της».

Η FAS σημειώνει πως ο Έλληνας υπουργός εμφανίζεται έτοιμος για συμβιβασμό, εφόσον η καγκελάριος δώσει τη Δευτέρα ένα σαφές σήμα. «Εμείς από την πλευρά μας θα έρθουμε στις Βρυξέλλες με την αποφασιστικότητα να συμφωνήσουμε σε περαιτέρω συμβιβασμούς, εφόσον δεν μας ζητηθεί να κάνουμε αυτό που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις: να δεχθούμε νέα χρέη υπό όρους οι οποίοι προσφέρουν μικρές ελπίδες ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να ξεπληρώσει τα χρέη της», γράφει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM
Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα ούτε υπομονή»

Πολιτική / Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα- ούτε υπομονή»

«Είναι καλό όσοι θέλουν να έρθουν να συζητήσουμε αυτές τις ανακοινώσεις, εμείς θα τις κάνουμε είτε έρθουν είτε όχι» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
THE LIFO TEAM