Και νέες ελληνικές προτάσεις στις Βρυξέλλες

Και νέες ελληνικές προτάσεις στις Βρυξέλλες Facebook Twitter
Φωτο: Andrea Bonetti / PM Handout / SOOC
1

Θετική ήταν η πρώτη αντίδραση από τον Ζαν Κλόντ Γιούνκερ στις προτάσεις που απέστειλε η κυβέρνηση εν όψει της σημερινής κρίσιμης διαπραγμάτευσης. Ο Μάρτιν Ζελμάγιερ, εκπρόσωπος του επικεφαλής της Κομισιόν, με tweet του μετά τις 2 τα ξημερώματα ενημέρωσε ότι οι ελληνικές προτάσεις παρελήφθησαν και αποτελούν μια καλή βάση για διαπραγμάτευση.

Η νέα ελληνική πρόταση έφτασε ταυτόχρονα στο ΔΝΤ και την ΕΚΤ, όπως ανακοίνωσε μέσω twitter ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Η ελληνική πρόταση περιλαμβάνεται την κατάργηση του προνομιακού καθεστώτος του ΦΠΑ στα νησιά, κατάργηση των πρόωρων συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου του 2016 και έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις. Μάλιστα η κατάργηση του καθεστώτος του ΦΠΑ στα νησιά προκαλεί ήδη την αντίδραση του Πάνου Καμμένου που δήλωσε ότι δεν θα την ψηφίσει.

Οι προτάσεις της κυβέρνησης:

-τρεις κατηγορίες συντελεστών ΦΠΑ με διατήρηση φαρμάκων στον χαμηλό συντελεστή 6% ή 6,5% και τα τιμολόγια της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ στο 13%.

-μετατάξεις προϊόντων σε υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ. Η εστίαση ενδέχεται να πάει στο 23% και τα ξενοδοχεία στο 13%

-Αλλαγές στα τρόφιμα με μετάταξη στο συντελεστή 23% για ορισμένα τρόφιμα.

-αύξηση ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες ή αύξηση 1% των κρατήσεων στις συντάξεις υπέρ του ΕΟΠΥΥ.

-έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις

-περικοπή των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων

-Μειώσεις στις αμυντικές δαπάνες

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM
Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM