Reuters: Οι θεσμοί συμφώνησαν μεταξύ τους για τους όρους στην Ελλάδα

Reuters: Οι θεσμοί συμφώνησαν μεταξύ τους για τους όρους στην Ελλάδα Facebook Twitter
0

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κατέληξαν απόψε σε συμφωνία για τους όρους της συμφωνίας η οποία θα προταθεί στην ελληνική κυβέρνηση όπως μεταδίδει το Reuters.

Aξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε πως η πρόταση καλύπτει όλους τους βασικούς τομείς της πολιτικής και αντανακλά τις συζητήσεις των τελευταίων εβδομάδων. Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρόταση θα συζητηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα αύριο σε μια προσπάθεια να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος που διαρκούν τέσσερις μήνες.


Η πρόταση καταρτίστηκε μετά τις συναντήσεις των ηγετών της Γερμανίας και της Γαλλίας με τους επικεφαλής των τριών θεσμών χθες, κατά τις οποίες ασκήθηκε πίεση για να διευθετήσουν τις δικές τους διαφορές και να καταλήξουν σε μια λύση για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Reuters και τις δηλώσεις ενός άλλου αξιωματούχου, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα παρουσιάσουν το σχέδιο στον Αλέξη Τσίπρα μέσω τηλεφώνου εντός των επόμενων ωρών προκειμένου να εξασφαλίσουν την αποδοχή του Έλληνα πρωθυπουργού. Από το τηλεγράφημα του πρακτορείου σημειώνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει ορκιστεί να μην παραδοθεί σε περισσότερη λιτότητα, και πως προσπάθησε να κερδίσει μία προσφορά "όλα ή τίποτα" από τους δανειστές, στέλνοντας αυτό που ο ίδιος κατονόμασε μια ολοκληρωμένη πρόταση μεταρρύθμισης στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα, πριν εκείνοι μπορέσουν να ολοκληρώσουν την δική τους εκδοχή. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στις Βρυξέλλες μεταβαίνει την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Ο πρωθυπουργός έλαβε πρόσκληση από τον κ. Γιουνκέρ και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι δύο άνδρες είχαν σήμερα επικοινωνία κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Γιούνκερ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να συναντηθούν και να συζητήσουν την πρόταση της κυβέρνησης για μια συμφωνία με τους εταίρους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM