Στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης είναι η συμφωνία με τους δανειστές, ωστόσο όταν κάνει κάποιος διαπραγμάτευση πρέπει να είναι έτοιμος για όλα, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης.

 

Μιλώντας στο Mega είπε πως: «Όταν κάνεις διαπραγμάτευση για όλα είσαι έτοιμος, δεν πηγαίνεις με κλειστά τα μάτια. Η κύρια κατεύθυνση όμως, η στρατηγική επιλογή σου, είναι η συμφωνία. Δεν λέμε ότι θα γίνει αυτό αλλά ένα κράτος είναι υποχρεωμένο να είναι έτοιμο για κάθε εξέλιξη, όχι ότι θα την επιδιώξει».

 

Επισήμανε πως «η εικόνα είναι ότι επιδιώκουμε να υπάρχει συμφωνία σήμερα, αύριο, με την έννοια ότι δεν έχουμε παραιτητική τακτική, έχουμε θέσεις, τις έχουμε διατυπώσει, τις έχουμε γράψει και επί τη βάση αυτών επιδιώκουμε να υπάρξει συμφωνία. Βεβαίως υπάρχει και η διεθνής παρέμβαση».

 

Σε ερώτηση αν θα πληρωθεί η δόση στο ΔΝΤ, σημείωσε ότι «πρώτον θα δούμε τι έχουμε στο ταμείο μας, έχει να κάνει με το πόσα χρήματα έχουν συγκεντρωθεί, δεύτερον, ακούω από το ΔΝΤ, για να δείτε πως μετράει η πίεση, ότι δεν είναι ανάγκη να πληρώσετε 5 Ιουνίου πληρώστε όλα μαζί στο τέλος του μήνα».

 

Αναφέρθηκε στη χθεσινή έκθεση της ΕΚΤ «η οποία είναι μέρος των διαπραγματεύσεων, έχει σημασία αυτό, και τονίζει ότι εάν δεν υπάρξει λύση, εάν υπάρξει ατύχημα δηλαδή, [...] τότε αυτό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αφορά όλη την Ευρώπη, είναι ένα συστημικός κίνδυνος».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr