Οι εκλογές είναι ο καλύτερος τρόπος για να βγει η Ελλάδα από το αδιέξοδο σημειώνει στο Ρόιτερς ο αρθρογράφος του Χιούγκο Ντίξον. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο θα πρέπει πρώτα να υπάρξει μια βραχυπρόθεσμη συμφωνία, καθώς τα σενάρια με τα οποία είναι αντιμέτωπη η χώρα κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι.

 

Ο Ντίξον αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει θα πρέπει να πάει σε συμφωνία που θα φέρει ρευστό παρότι δεν θα είναι εύκολη λόγω των πολλών σημείων διαφωνίας.

 

«Αν υποθέσουμε ότι μια τέτοια βραχυπρόθεσμη συμφωνία είναι εφικτή, θα υπάρχουν ακόμη τρία ερωτήματα: Θα καταφέρει ο Τσίπρας να πείσει τους ριζοσπάστες του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν την συμφωνία; Πως θα χρηματοδοτηθεί η Αθήνα ενώ εργάζεται το καλοκαίρι για μια πιο μακροπρόθεσμη συμφωνία με τους πιστωτές της; Είναι έτοιμες οι δυο πλευρές-Ελλάδα και πιστωτές- για μια πολυετή συμφωνία που θα απαιτεί και άλλες μεταρρυθμίσεις και πιθανώς πάνω από 50 δισ. σε νέα δάνεια; Μια εκ νέου προσφυγή στις κάλπες θα ήταν ο καλύτερος τρόπος να απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα», υποστηρίζει ο αρθρογράφος.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr