Reuters: Εκλογές για να βγει η Ελλάδα από το αδιέξοδο

Reuters: Εκλογές για να βγει η Ελλάδα από το αδιέξοδο Facebook Twitter
Φωτο: Nikos Libertas / SOOC
2

Οι εκλογές είναι ο καλύτερος τρόπος για να βγει η Ελλάδα από το αδιέξοδο σημειώνει στο Ρόιτερς ο αρθρογράφος του Χιούγκο Ντίξον. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο θα πρέπει πρώτα να υπάρξει μια βραχυπρόθεσμη συμφωνία, καθώς τα σενάρια με τα οποία είναι αντιμέτωπη η χώρα κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι.

Ο Ντίξον αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει θα πρέπει να πάει σε συμφωνία που θα φέρει ρευστό παρότι δεν θα είναι εύκολη λόγω των πολλών σημείων διαφωνίας.

«Αν υποθέσουμε ότι μια τέτοια βραχυπρόθεσμη συμφωνία είναι εφικτή, θα υπάρχουν ακόμη τρία ερωτήματα: Θα καταφέρει ο Τσίπρας να πείσει τους ριζοσπάστες του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν την συμφωνία; Πως θα χρηματοδοτηθεί η Αθήνα ενώ εργάζεται το καλοκαίρι για μια πιο μακροπρόθεσμη συμφωνία με τους πιστωτές της; Είναι έτοιμες οι δυο πλευρές-Ελλάδα και πιστωτές- για μια πολυετή συμφωνία που θα απαιτεί και άλλες μεταρρυθμίσεις και πιθανώς πάνω από 50 δισ. σε νέα δάνεια; Μια εκ νέου προσφυγή στις κάλπες θα ήταν ο καλύτερος τρόπος να απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα», υποστηρίζει ο αρθρογράφος.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Μεσολόγγι: «Η κατανόηση αποτελεί χρέος μας καθώς η ιστορία είναι καθρέφτης»

«Όσο οδεύουμε πιο βαθιά σε έναν αβέβαιο 21ο αιώνα, τόσο περισσότερο η Έξοδος χρησιμεύει ως οδηγός προς το μέλλον», είπε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των σημερινών εκδηλώσεων
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Βραχυπρόθεσμη συμφωνία και μετά εκλογές. Συμφωνώ. Αυτοί οι μήνες πρέπει να έπεισαν τον Τσίπρα ότι με τους ιδεοληπτικούς μετασταλινολαϊκιστες, τη αρωγή των καμμένων που ψεκάζονται, δουλειά δε γίνεται. Όχι γιατί ένα άλλος κόσμος δεν είναι εφικτός, ούτε γιατί πέταξε στα σκουπίδια ιδεολογίες χρόνων. Απλά γιατί πρέπει να του έγινε σαφές ότι η πραγματικότητα έχει τους δικούς της όρους, το δικό της χρονοδιάγραμμα και τις δικές της λύσεις. Ο Πρωθυπουργός αποδείχτηκε ευχάριστη έκπληξη. Πατά στη γη, προσαρμόζεται, μπορεί να κάνει συμφωνίες και να βρει λύσεις. Ας ξεφορτωθεί τα βαρίδια της παλαβομάρας και ας προχωρήσει με πιο άξιους. Οι οποίοι δεν είναι ανάγκη να είναι από τα ρετάλια του ΠΑΣΟΚ ούτε από το Ποτάμι, σώνει και καλά. Αλλαγές δε θέλουμε; Ιδού!