Στοχευμένους ελέγχους σε πλούσιους που παρανόμησαν προαναγγέλλει ο υπουργός κατά της Διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης με συνέντευξη του στην Καθημερινή. «Πόλεμο με ολιγάρχες ‘όχι’. Δεν είναι στις προθέσεις μας. Στοχευμένοι έλεγχοι, όμως, σε οικονομικούς παράγοντες που έχουν παρανομήσει και βλάψει το Δημόσιο, ‘ναι’», δηλώνει ο κ. Νικολούδης.

 

«Δεν έχω κανένα λόγο να κυνηγάω τους πλούσιους και τους εύπορους. Δουλειά μου είναι η πάταξη της διαφθοράς και της παρανομίας των πλουσίων που έχουν παραβεί το νόμο. Γιατί δεν σημαίνει πως όποιος είναι πλούσιος και ισχυρός οικονομικός παράγοντας είναι και παράνομος», σημειώνει επίσης.

 

Όπως λέει, προτεραιότητα στους ελέγχους θα έχουν οι δημόσιες συμβάσεις, οι κρατικές προμήθειες και τα θαλασσοδάνεια, «κυρίως τα μεγάλα ψάρια, χωρίς όμως να παραγνωρίζεται το κόστος της καθημερινής χαμηλής διαφθοράς».

 

Ο υπουργός λέει επίσης ότι για να είναι πιο αποτελεσματικοί οι έλεγχοι οι υπηρεσίες θα εξετάζουν περιορισμένο αριθμό υποθέσεων ανά πάσα στιγμή. «Προσωπικά θεωρώ πως ο έμπειρος κυνηγός δεν παρασύρεται και δεν χάνει το στόχο του», λέει.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr