Νικολούδης: Πόλεμος όχι στους ολιγάρχες, αλλά σε πλούσιους που παρανόμησαν

Νικολούδης: Πόλεμος όχι στους ολιγάρχες, αλλά σε πλούσιους που παρανόμησαν Facebook Twitter
0

Στοχευμένους ελέγχους σε πλούσιους που παρανόμησαν προαναγγέλλει ο υπουργός κατά της Διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης με συνέντευξη του στην Καθημερινή. «Πόλεμο με ολιγάρχες ‘όχι’. Δεν είναι στις προθέσεις μας. Στοχευμένοι έλεγχοι, όμως, σε οικονομικούς παράγοντες που έχουν παρανομήσει και βλάψει το Δημόσιο, ‘ναι’», δηλώνει ο κ. Νικολούδης.

«Δεν έχω κανένα λόγο να κυνηγάω τους πλούσιους και τους εύπορους. Δουλειά μου είναι η πάταξη της διαφθοράς και της παρανομίας των πλουσίων που έχουν παραβεί το νόμο. Γιατί δεν σημαίνει πως όποιος είναι πλούσιος και ισχυρός οικονομικός παράγοντας είναι και παράνομος», σημειώνει επίσης.

Όπως λέει, προτεραιότητα στους ελέγχους θα έχουν οι δημόσιες συμβάσεις, οι κρατικές προμήθειες και τα θαλασσοδάνεια, «κυρίως τα μεγάλα ψάρια, χωρίς όμως να παραγνωρίζεται το κόστος της καθημερινής χαμηλής διαφθοράς».

Ο υπουργός λέει επίσης ότι για να είναι πιο αποτελεσματικοί οι έλεγχοι οι υπηρεσίες θα εξετάζουν περιορισμένο αριθμό υποθέσεων ανά πάσα στιγμή. «Προσωπικά θεωρώ πως ο έμπειρος κυνηγός δεν παρασύρεται και δεν χάνει το στόχο του», λέει.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM