Μερικούς τους ξέρουμε, άλλους χρειάστηκε να τους ψάξουμε.

Αυτά είναι όλα τα μέλη της νέας κυβέρνησης της Ελλάδας.

 

    

Πρωθυπουργός: Αλέξης Τσίπρας

 

Είναι πια όλα γνωστά γι' αυτόν

  

 

Αντιπρόεδρος: Γιάννης Δραγασάκης

 

Με δυο λόγια: Ποιοι είναι αυτοί που θα κυβερνήσουν;
Φωτ.: Menelaos Myrillas / SOOC

 

Υπήρξε Γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Λονδίνου, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, και ηγετικό στέλεχος του Συνασπισμού από την ίδρυσή του. Μέχρι χτες ήταν Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

 

Εξαιρετική ήταν η απάντησή του στην επίθεση της Ζαρούλια μέσα στη βουλή  

 

 

 

 

 

Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος: Γαβριήλ Σακελλαρίδης

 

Με δυο λόγια: Ποιοι είναι αυτοί που θα κυβερνήσουν;
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO

 

Γενναία τοποθέτηση σ' αυτήν τη θέση, του υποψήφιου για τη Δημαρχία της Αθήνας - ειδικά μετά τη λάσπη που επιχείρησε να του πετάξει ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. 

 

Ο Σακελλαρίδης είχε μιλήσει για πρώτη φορά για το συμβάν σε μια εξαιρετική συνέντευξή του στην Αργυρώ Μποζώνη: Γαβριήλ Σακελλαρίδης - Ένας πολιτικός που είναι και κανονικός άνθρωπος.

 

 

 

Υπουργείο Οικονομικών: Γιάνης Βαρουφάκης

 

Με δυο λόγια: Ποιοι είναι αυτοί που θα κυβερνήσουν;
Φωτ.: Πάνος Μιχαήλ/LIFO

 

Γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα. Σπούδασε μαθηματικά και οικονομικά στην Βρετανία όπου και δίδαξε στα πανεπιστήμια του Essex, East Anglia, Γλασκώβης και Cambridge, πριν «μεταναστεύσει» στην Αυστραλία όπου δίδασκε στο πανεπιστήμιο του Sydney. To 2000 επέστρεψε στα πάτρια και ανέλαβε θέση καθηγητή οικονομικής θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 2012 διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, στο Όστιν. Από τότε που ξέσπασε η διεθνής κρίση παρεμβαίνει στον δημόσιο διάλογο.

 

Διατηρεί εβδομαδιαία στήλη στην LIFO, τα αρχεία της οποίας μπορείτε να βρείτε εδώ

 

 

 

Αναπληρωτής υπ. Οικονομικών: Νάντια Βαλαβάνη

 

Με δυο λόγια: Ποιοι είναι αυτοί που θα κυβερνήσουν;
Φωτ.: Menelaos Myrillas / SOOC

 

Συγγραφέας και οικονομολόγος, πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εργάστηκε ως μεταφράστρια και από το 1992 μέχρι σήμερα σε ασφαλιστική εταιρεία, ενώ επί μία δεκαετία, από το 1996 μέχρι το 2005, ήταν Διευθύντρια οικογενειακού ξενοδοχείου στην Κρήτη.

  

Μαθήτρια στο Ηράκλειο Κρήτης, από κοινού με φίλες και συμμαθήτριες της, ανάπτυξε αυθόρμητη αντιδικτατορική δραστηριότητα. Από τα 18 της συμμετείχε στο μαζικό και στο παράνομο αντιδικτατορικό κίνημα (ΑντιΕΦΕΕ-ΚΝΕ). Συνελήφθη το Φεβρουάριο 1974 και μετά από πολύμηνη ανάκριση παραπέμφθηκε στο Ειδικό Στρατοδικείο με τον α.ν.509, κατηγορούμενη κυρίως για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Αποφυλακίστηκε από τις Φυλακές Κορυδαλλού με την κατάρρευση της χούντας τέλος Ιουλίου 1974.

 

Τρίβια: Από τις λίγες γυναίκες πολιτικούς που δηλώνει την ηλικία της στο επίσημο βιογραφικό της ["Η Νάντια Βαλαβάνη (Βαλαβάνη Όλγα-Νάντια) γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 16 Αυγούστου 1954."]

 

 

 

Αναπληρωτής υπουργός: Δημήτρης Μάρδας

 

Με δυο λόγια: Ποιοι είναι αυτοί που θα κυβερνήσουν;

 

Ο Δημήτρης Μάρδας είναι καθηγητής Οικονομικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1955 και από το 1956 ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο οποίο υπηρετεί ως καθηγητής, και ολοκλή­ρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στα Πανεπιστήμια Paris Ι – Sorbonne (1979-1980) και Paris II – Panthéon (1980-1982), από όπου έλαβε και το διδακτορικό του (1990). Εργάστηκε για τρία σχεδόν χρόνια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (1992-1994) και στη συνέχεια υπηρέτησε στο Y­πουργείο Ανάπτυξης, αρχικά ως Γε­νικός Γραμματέας Εμπορίου (Απρίλιος 2000 – Φεβρουάριος 2002) και ακολούθως ως Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (Οκτώβριος 2002 – Απρίλιος 2004). Στο Yπουργείο Ανάπτυξης άρχισε να εργάζεται επί υπουργίας Νίκου Χριστοδουλάκη με υφυπουργό τη Μιλένα Αποστολά­κη, συνεχίζοντας με υπουργό τον Άκη Τσοχατζόπουλο και υφυπουργό τον Χρήστο Θεοδώρου.

 

Τρίβια: Εκ παραδρομής στη διάρκεια της ανακοίνωσης των ονομάτων από τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά αναφέρθηκε το ονοματεπώνυμο Κώστας Μάρδας. Ο ίδιος ο Δημήτρης Μαρδάς διευκρίνισε: "Δεν με λένε Κώστα αλλά Δημήτρη."

 

 

 

Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού: Γιώργος Σταθάκης

 

Με δυο λόγια: Ποιοι είναι αυτοί που θα κυβερνήσουν;
Φωτ.: Menelaos Myrillas / SOOC

 

Βουλευτής Χανίων, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, πρώην αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Παλιό στέλεχος της Αριστεράς, προερχόμενο από το ΚΚΕ, με σπουδές σε Βρετανία και ΗΠΑ.

 

 

 

Αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: Χρήστος Σπίρτζης

 

Με δυο λόγια: Ποιοι είναι αυτοί που θα κυβερνήσουν;

 

O μέχρι πρότινος πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ αλλά αποχώρησε όταν διαφώνησε με την ανάληψη της προεδρίας του κόμματος απ' τον Ευάγγελο Βενιζέλο. 

 

Πριν από τρεις εβδομάδες ίδρυσε την ΡΑΣΚ (Ριζοσπαστική Αριστερή Σοσιαλιστική Κίνηση) μαζί με εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπως πχ. ήταν ο Σπύρος Παπασπύρος (ΑΔΕΔΥ) και ο Γιώργος Καβαθάς (ΓΕΣΕΒΕ).

 

 


Αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού: Έλενα Κουντουρά

 

Με δυο λόγια: Ποιοι είναι αυτοί που θα κυβερνήσουν;

 

Βουλευτής Α΄ Αθηνών με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και παλαιότερα με τη Νέα Δημοκρατία. Πριν την ενασχόλησή της με την πολιτική, υπήρξε μοντέλο με διεθνή καριέρα, διευθύντρια γυναικείων περιοδικών και αθλήτρια στίβου.

 

 


Αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας: Θοδωρής Δρίτσας

 

Με δυο λόγια: Ποιοι είναι αυτοί που θα κυβερνήσουν;
Φωτ.: Nikos Libertas / SOOC


Γεννήθηκε στον Πειραιά, στις 22 Αυγούστου 1947. Έμπορος Φαρμάκων και ομόρρυθμος εταίρος από το 1972, στο οικογενειακό φαρμακείο στον Πειραιά, μέχρι την αποχώρηση του, λόγω ασυμβίβαστου.
Τελειόφοιτος της Νομικής Πανεπιστημίου Αθήνας.

Ήταν στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά στη δικτατορία και στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης. Ανέντακτος της Αριστεράς στη συνέχεια. Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από το 2004. Υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις. Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά από το 2002.

 

Και η σύζυγός του έγινε αν. Υπουργός σήμερα (η Αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου)

 

 

  

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Πάνος Σκουρλέτης

 

Με δυο λόγια: Ποιοι είναι αυτοί που θα κυβερνήσουν;
Συνήθως ήταν σοβαρός και αγέλαστος. Στην φωτο, ο ευδιάθετος Πάνος Σκουρλέτης, σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου. Φωτ.: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

 

 

 

Αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Θεανώ Φωτίου

 

Με δυο λόγια: Ποιοι είναι αυτοί που θα κυβερνήσουν;

 

Γεννήθηκε στις 10 Mαΐου 1946 στην Aθήνα. Είναι Kαθηγήτρια Aρχιτεκτονικής Σύνθεσης E.M.Π., Σχολή Aρχιτεκτόνων. Aρχιτέκτων E.M.Π. 1969. Aπό το 1972 έως σήμερα, διδασκαλία Aρχιτεκτονικής Σύνθεσης στο E.M.Π. Από το 1990-92 Eπισκέπτρια καθηγήτρια στα Royal College of Art London, College of London (UCL), Bartlett School of Architecture and Planning. 1990-2000 Eξωτερικός κριτής και συνεργάτις στο Architectural Association of London.Σπουδές:• D.E.A. (1980) Diplôme d'Etudes Approfondies. Geographie Urbaine Nanterre X Paris.

 

Πρόσφατα συζητήθηκε όταν σε πρωινή εκπομπή είπε για την επίθεση εναντίον του γραφείου του Ά. Γεωργιάδη: "Τα γκαζάκια δεν είναι πολιτική απάντηση, αλλά o Άδωνις έχει προκαλέσει τον ελληνικό λαό". 

 

 

 

Αναπληρωτής υπουργός για την καταπολέμηση της ανεργίας: Ράνια Αντωνοπούλου

 

Με δυο λόγια: Ποιοι είναι αυτοί που θα κυβερνήσουν;

 

Η Ράνια Αντωνοπούλου είναι καθηγήτρια στο Bard College, διευθύντρια του τμήματος έρευνας για την ισότητα των φύλων του Levy Economics Institute στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ και ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Εργασίας. Έχει δημοσιεύσει τις μελέτες της σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως το Journal of Income Distribution, Feminist Economics Journal, Eastern Economic Review και σε βιβλία, και έχει παρουσιάσει τις εργασίες της σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και επιτροπές των Ηνωμένων Εθνών. Έχει διατελέσει καθηγήτρια Οικονομικής Επιστήμης στο New York University, επισκέπτρια καθηγήτρια στο Barnard College, Columbia University και εμπειρογνώμων στα Ηνωμένα Έθνη και στο Διεθνή Οργανισμό Εργασίας. Είναι απόφοιτη του τμήματος Οικονομικών Επιστημών και κάτοχος ΜΑ και PhD απο το Πανεπιστήμιο New School for Social Research, ΗΠΑ.

 

 

 

Υπερ-υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης: Νίκος Βούτσης

 

Με δυο λόγια: Ποιοι είναι αυτοί που θα κυβερνήσουν;
Φωτ.: Menelaos Myrillas / SOOC

 

Ο Νίκος Βούτσης γεννήθηκε το 1951. Πολιτικός μηχανικός (ΕΜΠ), παντρεμένος με την Αγγελική Παπάζογλου και πατέρας του Γιώργου, της Αριάννας και του Πάνου.

Συμμετείχε ενεργά στο μαζικό αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα ως μέλος των φοιτητικών επιτροπών αγώνα (ΦΕΑ) του ΕΜΠ. Αντιπρόεδρος του πρώτου μεταδικτατορικού Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ, που προέκυψε από το Εθνικό Συμβούλιο το 1975. Γραμματέας του ΚΣ της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος ('80-'85). Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Εσωτερικού και της εννεαμελούς Γραμματείας μέχρι το '86. Συμμετείχε στο ΚΚΕ Εσωτερικού Ανανεωτική Αριστερά από το '87-'91 και στον ΣΥΝ μετά τις εκλογές του '93. 

 

Είχε γίνει πρωτοσέλιδο με την καταδίκη του αντιεξουσιαστή γιού του για ληστεία. Ο ίδιος είχε δηλώσει: «Δεν εγκρίνω, αλλά σέβομαι τις επιλογές του παιδιού μου και προσπαθώ να τις ερμηνεύσω. Ο Γιώργος δεν είναι το παιδί του... σωλήνα. Του έχω εμπιστοσύνη για την ευθυκρισία του, πέρα των διαφορών στις επιλογές του, δεν υπήρξαν ιδιοτελή κίνητρα, γιατί ανήκει στα παιδιά που παίρνουν το ρίσκο...».

 

 

 

Αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Γιώργος Κατρούγκαλος

 

Με δυο λόγια: Ποιοι είναι αυτοί που θα κυβερνήσουν;

 

Συνταγματολόγος, καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Σπούδασε στη Νομική της Αθήνας και τη Σορβόννη. Συμμετείχε ως εμπειρογνώμονας στην διαδικασία κατάρτισης του Αλβανικού Συντάγματος και σε άλλες χώρες της Ασίας και της Ανατολικής Ευρώπης. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Τρίτη Επιτροπή (Δικαιωμάτων) του ΟΗΕ και ήταν μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του Υπουργείου Εξωτερικών για την κατάρτιση του Σχεδίου Συντάγματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι μέλος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ, της UNICEF, της Ενωσης Ελλήνων Συνταγματολόγων και ιδρυτικό μέλος της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του δημόσιου χρέους.

 

Η περίφημη εμφάνισή του στον Πρετεντέρη με την Σώτη Τριανταφύλλου και τον Πάγκαλο. 

 

 

 


Αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Γιάννης Πανούσης

 

Με δυο λόγια: Ποιοι είναι αυτοί που θα κυβερνήσουν;

 

Καθηγητής Εγκληματολογίας.

 

Παρότι είναι επηρεασμένος από τις ιδέες του ΚΚΕ Εσωτερικού (η Γαλλία ήταν μια πηγή τέτοιων ιδεών) κάποιες συγκυρίες λειτούργησαν και βρέθηκε στο χώρο του ΠΑΣΟΚ. «Από το 1978 έως το 1983 ήμουν ΠΑΣΟΚ, ό,τι και αν αυτό σημαίνει. Είμαι ένας από αυτούς που έγραψαν το νόμο για τα Πανεπιστήμια, τον οποίο ακόμα δεν μπορούν να γκρεμίσουν όσο και να προσπαθούν. Το 1983 αρχίζω να καταλαβαίνω τι γίνεται και παίρνω μια απόσταση από τους μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ. Δεν έπαψα να έχω φίλους όμως. Το 1988-1989, με το σκάνδαλο Κοσκωτά, κάνω επίσημη δήλωση ότι αποχωρώ. Η οριστική απομάκρυνση από το χώρο του ΠΑΣΟΚ έγινε το 2001-2002 όταν είπα ότι δεν θέλω να έχω καμία σχέση». Συνεργάστηκε με την ΔΗΜΑΡ και υπήρξε βουλευτής της, μέχρι που αποστασιοποιήθηκε απ' τις επιλογές του Φώτη Κουβέλη.

 

 


Αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής: Τασία Χριστοδουλοπούλου

 

Με δυο λόγια: Ποιοι είναι αυτοί που θα κυβερνήσουν;

 

Είναι μαχόμενη δικηγόρος και συνδικαλίστρια. Εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, με τη Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση.

Ιδρυτικό μέλος του Χώρου Διαλόγου και Κοινής Δράσης της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και Συντονίστρια του Τμήματος Δικαιωμάτων.

Συμμέτοχος στη δράση του Ευρωπαϊκού και Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ σε όλες τις πόλεις της Ευρώπης, ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό, στην καταστολή, στον πόλεμο και στο ρατσισμό.

Δραστηριοποιείται στον τομέα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων, ενάντια σε κάθε είδους διακρίσεις, με βάση την εθνική καταγωγή, το θρήσκευμα, το φύλο, το σεξουαλικό προσανατολισμό, τις πολιτικές πεποιθήσεις και την κοινωνική προέλευση.

 

Και ο σύζυγός της έγινε αν. Υπουργός σήμερα (ο Αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας)

 

Η Χρυσή Αυγή μπροστά στη δικαιοσύνη -Τασία Χριστοδουλοπούλου

 

 

 

Υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης: Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά

 

Με δυο λόγια: Ποιοι είναι αυτοί που θα κυβερνήσουν;

 

Εξελέγη Βουλευτής Νομού Σερρών με τη Νέα Δημοκρατία (ΝΔ) στις εκλογές του 2000, 2004, 2007 και 2009. Ήταν μέλος του Τμήματος Γυναικών της ΝΔ από το 1983 έως το 2012. Διετέλεσε μέλος Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Υπεύθυνη Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της ΝΔ. Τον Φεβρουάριο του 2012, μετά την καταψήφιση της δεύτερης δανειακής σύμβασης, διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και από μέλος του κόμματος. Τον επόμενο μήνα προσχώρησε στο νέο κόμμα Ανεξάρτητοι Έλληνες και ανέλαβε καθήκοντα Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΚΟ του κόμματος μαζί με τον Χρήστο Ζώη.

Στις 18 Μαΐου 2012 εξελέγη ΣΤ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων με 185 ψήφους υπέρ και 96 λευκά.

 

 

 

Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων: Αριστείδης Μπαλτάς

 

Με δυο λόγια: Ποιοι είναι αυτοί που θα κυβερνήσουν;

 

Ομότιμος καθηγητής Φιλοσοφίας των Επιστημών του τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (πρ. Γενικού Τμήματος) του ΕΜΠ. Το 2002 τιμήθηκε με Κρατικό Βραβείο Δοκιμίου-Κριτικής για το βιβλίο του "Αντικείμενα και όψεις εαυτού" (εκδ. Εστία). Τον Δεκέμβριο του 2010 του απονεμήθηκε το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας στη μνήμη των Βασίλη Ξανθόπουλου-Στέφανου Πνευματικού.

 

Διαφώνησε έντονα με τον Νόμο-πλαίσιο της Διαμαντοπούλου. 

 

 

 

Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας: Τάσος Κουράκης

 

Με δυο λόγια: Ποιοι είναι αυτοί που θα κυβερνήσουν;
(Στα δεξιά) Φωτ.:Menelaos Myrillas / SOOC

 

Γιατρός, ακαδημαϊκός, λογοτέχνης, πολιτικός της Αριστεράς και βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ. 

 

Η λογοτεχνική του ιδιότητα (και κυρίως τα ποιήματά του) τον έκαναν συχνά στόχο χλευασμού. 

 

Στον ερευνητικό τομέα ασχολείται κυρίως με τις επιδράσεις του περιβάλλοντος στο γενετικό υλικό του ανθρώπου. Οι εργασίες του που αφορούν στην επίδραση των φυτοφαρμάκων στο γενετικό υλικό των αγροτών είναι οι πρώτες που έχουν γίνει στην Ελλάδα.

 

 

 

Αναπληρωτής υπ. Πολιτισμού: Νίκος Ξυδάκης

 

Με δυο λόγια: Ποιοι είναι αυτοί που θα κυβερνήσουν;

 

Ο Νίκος Γ. Ξυδάκης γεννήθηκε το 1958 στον Πειραιά. Κατάγεται από τη Μύκονο. Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές στον Πειραιά και την Ερμούπολη Σύρου. Σπούδασε γραφικές τέχνες (ΤΕΙ Αθήνας, 1976-77), χωρίς να ολοκληρώσει. Πήρε πτυχίο από την οδοντιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (1984). Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές ιστορίας τέχνης στη φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (1999-2004). Εργάστηκε ως δημοσιογράφος από το 1987. Από το 1992 ασχολείται με τις εικαστικές τέχνες, κάνοντας ρεπορτάζ και κριτική, κυρίως στην εφημερίδα "Καθημερινή" (από το 1995). Το 1999 ανέλαβε προϊστάμενος πολιτιστικών της κυριακάτικης έκδοσης και από το Δεκέμβριο του 2003 αρχισυντάκτης της "Καθημερινής". Έχει συνεργαστεί με πολλά περιοδικά κι εφημερίδες.

 

 

 

Αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας: Κώστας Φωτάκης

 

Με δυο λόγια: Ποιοι είναι αυτοί που θα κυβερνήσουν;

 

Διευθυντής του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ (ΙΗΔΛ) του ΙΤΕ (Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας) και Καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Είναι επίσης, Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Εγκατάστασης Λέιζερ Υπεριώδους. Έχει περισσότερες από 200 δημοσιεύσεις κυρίως στον τομέα της Φωτονικής (Photonics) και σχετικών εφαρμογών. Είναι εκδότης ή μετέχει στην εκδοτική ομάδα διάφορων διεθνών επιστημονικών περιοδικών.
Το 2004 έλαβε το «Βραβείο Ηγεσίας» ("Leadership Award") της Αμερικανικής Εταιρείας Οπτικής (Optical Society of America - OSA) «για δεκαετή ηγετικό ρόλο, και προσωπική ερευνητική συμβολή στον τομέα των εφαρμογών λέιζερ στη συντήρηση έργων τέχνης και για τον ηγετικό του ρόλο στην καθιέρωση και καθοδήγηση της επιστημονικής αριστείας στα προγράμματα επιστήμης των λέιζερ στο ΙΗΔΛ-ΙΤΕ».

 

 


Υφυπουργός Αθλητισμού: Σταύρος Κοντονής

 

Με δυο λόγια: Ποιοι είναι αυτοί που θα κυβερνήσουν;
Φωτ.: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

 

Γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1963 και ασκεί από το 1995 το επάγγελμα του δικηγόρου.
Κατά την διάρκεια της φοίτησης του στη νομική σχολή διετέλεσε για δύο θητείες Πρόεδρος του Συλλόγου φοιτητών νομικής και μέλος του προεδρείου του κεντρικού συμβουλίου της ΕΦΕΕ.
Την ίδια περίοδο υπήρξε μέλος του γραφείου του κεντρικού συμβουλίου της ΕΚΟΝ " Ρήγας Φεραίος" της νεολαίας του ΚΚΕ εσωτερικού
Σήμερα είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ανανεωτικής Κομμουνιστικής Οικολογικής Αριστεράς ( ΑΚΟΑ ) και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

  

Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας: Παναγιώτης Λαφαζάνης

 

 

Με δυο λόγια: Ποιοι είναι αυτοί που θα κυβερνήσουν;
Φωτ.: Menelaos Myrillas / SOOC

 

Διετέλεσε μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και στη συνέχεια μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Από την ίδρυσή του Συνασπισμού τo 1992 και μέχρι σήμερα είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.
Έλαβε μέρος στο φοιτητικό Αντιδικτατορικό Κίνημα και υπέστη διώξεις για τη δράση του. Ήταν μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης της Νομικής το 1973.

Εκπροσωπεί το Αριστερό Ρεύμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και διαφωνεί συχνά με τις οικονομικές προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα. 

 

 

 

Αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος: Γιάννης Τσιρώνης

 

Με δυο λόγια: Ποιοι είναι αυτοί που θα κυβερνήσουν;

 

Ο πρώτος οικολόγος υπουργός Περιβάλλοντος. 

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Σπούδασε Χημικός και διδάσκει Οργανική Χημεία και Βιοχημεία σε φοιτητές. Δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα μέσα στον «Ρήγα Φεραίο» και την Β' Πανελλαδική και ήταν μέλος της συντονιστικής επιτροπής της κατάληψης του Χημείου το 1979, όταν για μοναδική φορά από την μεταπολίτευση το φοιτητικό κίνημα κατάφερε να καταργήσει τον ψηφισμένο από την Νέα Δημοκρατία νόμο 815.

Το 1983 γίνεται ιδρυτικό μέλος της Ε.Κ.Ο. (Εναλλακτική Κίνηση Οικολόγων). Διατέλεσε μέλος του συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, ως εκπρόσωπος της Ελλάδας από το 1999 μέχρι το 2006. Είναι ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πράσινων, μέλος του Πανελλαδικού τους συμβουλίου και συντακτικό μέλος της εφημερίδας "Πράσινη Πολιτική".

 

 


Αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: Βαγγέλης Αποστόλου

 

Με δυο λόγια: Ποιοι είναι αυτοί που θα κυβερνήσουν;
Στα δεξιά. Φωτ.: Menelaos Myrillas / SOOC

 

Γεννήθηκε στους Παπάδες Εύβοιας και ζει μόνιμα στη Χαλκίδα. Σπούδασε Δασολογία και εργάστηκε στην Αγροτική Τράπεζα.
Διετέλεσε μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ από το 2004 έως το 2010 και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής από το 1998 ως σήμερα. Το 2014 θέτει υποψηφιότητα στις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και βγαίνει δεύτερος. Στις προχτεσινές εκλογές εκλέχτηκε βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

 

 


Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: Παναγιώτης Σγουρίδης

 

Με δυο λόγια: Ποιοι είναι αυτοί που θα κυβερνήσουν;

 

Από το ΠΑΣΟΚ στους ΑΝΕΛ και τώρα στη συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Πώς περιγράφει τον εαυτό του στο βιογραφικό της ιστοσελίδας του:

 

Τριάντα τέσσερα Χρόνια Δράση.

Η πολιτική φυσιογνωμία του Παναγιώτη Σγουρίδη δεν διαμορφώθηκε εν μια νυκτί. Με συνεχείς και πολύχρονους αγώνες και με απόλυτη αφοσίωση στον σκοπό «εφ' ω ετάχθη», ο Παναγιώτης Σγουρίδης ταυτίστηκε με τη Φωνή της Θράκης στη Βουλή των Ελλήνων.

Ο Max Weber στο περίφημο δοκίμιό του Politik als Beruf διατυπώνει τρείς βασικές αρχές που συνιστούν τον στιβαρό τύπο του πολιτικού: «Η ισχύς της πολιτικής προσωπικότητας σημαίνει πάνω απ' όλα την ότι διαθέτει τις ιδιότητες, του πάθους, της υπευθυνότητας και του μέτρου»

Τα έργα και οι ημέρες του τ. Β΄ Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων και τ. Βουλευτή Ξάνθης, Παναγιώτη Σγουρίδη, αποτελούν εχέγγυο μιας Πολιτικής Πορείας που σηματοδοτείται από: Το πάθος για την ανάπτυξη, τη δημοκρατία για το παρόν και το μέλλον του τόπου. Την υπευθυνότητα στους λόγους και τα έργα, στις θέσεις και τις πράξεις. Το μέτρο στις πολιτικές επιλογές, στην ορθολογική κρίση και την ψύχραιμη στάση.

 

 

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Πάνος Καμμένος

 

Με δυο λόγια: Ποιοι είναι αυτοί που θα κυβερνήσουν;
Φωτ.: Nick Paleologos / SOOC

 

 

 

Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας: Κώστας Ησυχος

 

Με δυο λόγια: Ποιοι είναι αυτοί που θα κυβερνήσουν;

 

Γεννήθηκε στο Μπουένος 'Αιρες στην Αργεντινή το 1957. Είναι οµογενής 3ης γενιάς. Κατά την περίοδο της Χούντας Βιντέλα στην Αργεντινή µετανάστευσε µε την οικογένεια του στο Τορόντο του Καναδά. Σπούδασε πολιτικές και οικονοµικές επιστήµες το Πανεπιστήµιο Γιόρκ στο Τορόντο. Υπήρξε στέλεχος τη Κοµµουνιστικής νεολαίας Καναδά και µέλος του κόµµατος.

Υπήρξε στέλεχος της ΚΝΕ και µέλος του ΚΚΕ από το1985 έως την ίδρυση του ΣΥΝ. ∆ιετέλεσε αρθογράφος του Οδηγητή για θέµατα διεθνών σχέσεων. Είναι µέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ από την ίδρυση του. Μέλος του τµήµατος ∆ιεθνών Σχέσεων του ΣΥΝ, υπεύθυνος για θέµατα Λατινικής Αµερικής. Έχει λάβει µέρος σε αποστολές του ΣΥΝ στην Ευρώπη, Λατινική Αµερική και Αφρική. ∆ραστηριοποιήθηκε συνδικαλιστικά στην ΟΑ από την εποχή του κινήµατος συµβασιούχων στην ΟΑ το 1980. Εκλέγεται συνδικαλιστής επί σειρά ετών στο σωµατείο υπαλλήλων ΟΑ και έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Ο.Σ.Π.Α.

 

 

Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας: Νίκος Τόσκας

 

Με δυο λόγια: Ποιοι είναι αυτοί που θα κυβερνήσουν;

 

Αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων, συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Υπηρέτησε στο διεθνές επιτελείο του ΝΑΤΟ (Βρυξέλλες) σαν υπεύθυνος για θέματα αμυντικής πολιτικής. Υπηρέτησε στο νατοϊκό στρατηγείο της Νεάπολης Ιταλίας σαν υπεύθυνος για εκτιμήσεις πληροφοριών για τα Βαλκάνια, Κεντρική Ασία και Μέση Ανατολή. Διοίκησε την 25η τεθωρακισμένη ταξιαρχία (2.500 άτομα και 500 άρματα και οχήματα) στη Ξάνθη. Από το 2006 συνεργάσθηκε με τον τομέα Άμυνας του ΠΑΣΟΚ και από το 2008 με το ΙΣΤΑΜΕ σαν μέλος του επιστημονικού του συμβουλίου για θέματα άμυνας.

 

 

 

Υπουργός Εξωτερικών: Νίκος Κοτζιάς

 

Με δυο λόγια: Ποιοι είναι αυτοί που θα κυβερνήσουν;

 

Ο Νίκος Κοτζιάς σπούδασε οικονομικές επιστήμες (πτυχίο), πολιτική και φιλοσοφία (μεταπτυχιακά), δίκαιο, καθώς και πολιτική της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης (διδακτορικό και post-doc) στην Ελλάδα και στη Γερμανία.

Εργάστηκε ως ερευνητής και δίδαξε στα Πανεπιστήμια του Χάρβαρντ, της Οξφόρδης και του Μαρβούργου. Σήμερα είναι καθηγητής «Πολιτικών Θεωριών των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών» στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Διετέλεσε πρόεδρος του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ). Υπήρξε μέλος της FEG (Ερευνητική Ομάδα για την Ε.Ε.) στο Μαρβούργο Γερμανίας, Senior Associated Member στο St. Antony's College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Senior Fellow στο Weatherhead Centre for International Affairs του Χάρβαρντ.

Μέχρι το καλοκαίρι του 2008 υπήρξε πρεσβευτής-εμπειρογνώμων στο Υπουργείο Εξωτερικών, όπου συμμετείχε και διηύθυνε σειρά ομάδων έρευνας, προγραμματισμού και σχεδιασμού. Υπήρξε στέλεχος της Αριστεράς. Καταδικάστηκε δις κατά τη διάρκεια της χούντας. Συμμετείχε στην έκδοση των περιοδικών Διαλεκτική και Επιστημονική Σκέψη. Έχει συγγράψει 24 επιστημονικά βιβλία που έχουν εκδοθεί σε πολλές χώρες του εξωτερικού, καθώς και μία συλλογή ποιημάτων. 

 

Από μια ομιλία του για την Ευρώπη, ενδεικτική ίσως της πολιτικής που θα ακολουθήσει ως Υπουργός Εξωτερικών.

 

 

 

 

Αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων: Νίκος Χουντής

 

Με δυο λόγια: Ποιοι είναι αυτοί που θα κυβερνήσουν;

 

Γεννήθηκε στα Λαγκάδια της Αρκαδίας το 1953. Είναι πτυχιούχος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός) και του Παντείου Πανεπιστημίου (Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σπουδές). Εντάχθηκε στις γραμμές της Αριστεράς την περίοδο του αντιδικτατορικού αγώνα και οργανώθηκε στην ΚΝΕ και μετέπειτα στο ΚΚΕ. Τον Μάιο του 2005 εκλέχθηκε Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού. Τον Φεβρουάριο 2008 επανεκλέχθηκε Γραμματέας της ΚΠΕ στην πρώτη συνεδρίαση του οργάνου μετά το 5ο Συνέδριο του Κόμματος. Στις ευρωκλογές του 2009 εκλέχτηκε ευρωβουλευτής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

 

 

 

Αναπληρωτής Υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων: Ευκλείδης Τσακαλώτος 

 

Με δυο λόγια: Ποιοι είναι αυτοί που θα κυβερνήσουν;

 

Γεννήθηκε το 1960 στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Απόφοιτος του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.
Έχει διδάξει στο πανεπιστήμιο του Kent και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το καλοκαίρι του 2010 είναι Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Είναι μέλος της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ και παλαιότερα της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΟΣΔΕΠ.

Έχει δημοσιεύσει βιβλία και άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά στα πεδία της μακροοικονομίας, των οικονομικών της Ε.Ε, της πολιτικής οικονομίας και της φιλοσοφίας των κοινωνικών επιστημών. Το τελευταίο του βιβλίο στην ελληνική γλώσσα, μαζί με το Χρήστο Λάσκο, είναι το Χωρίς Επιστροφή: καπιταλιστικές κρίσεις, κοινωνικές ανάγκες, σοσιαλισμός (εκδόσεις ΚΨΜ).

 

 

 

Υπουργός Επικρατείας: Nίκος Παππάς

 

Με δυο λόγια: Ποιοι είναι αυτοί που θα κυβερνήσουν;

 

Ο νεαρός διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού. Είναι γιος του Στέλιου Παππά, επίσης μέλους της ΚΠΕ, ο οποίος είχε ενεργό ρόλο στον αντιδικτατορικό αγώνα και υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ εσωτερικού.

 

Πάντα ενεργός στο τουίτερ: https://twitter.com/nikospappas16

 

 

 

Υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Παναγιώτης Κουρουμπλής

 

Με δυο λόγια: Ποιοι είναι αυτοί που θα κυβερνήσουν;
Φωτ.: Menelaos Myrillas / SOOC

 

Γεννήθηκε το 1951 στο Ματσούκι Αιτωλοακαρνανίας. Είναι Δρ. κοινωνικών επιστημών και δικηγόρος. Έχει εκλεγεί τρεις φορές βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ, ενώ το 2012 εξελέγη δεύτερος με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το 1961 έχασε το φως του από έκρηξη γερμανικής χειροβομβίδας, απομεινάρι του Β' παγκοσμίου πολέμου. Πολιτικοποιήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια στη Σχολή Τυφλών, ενώ στη συνέχεια εισήχθη με Πανελλήνιες Εξετάσεις στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1974 συμμετέχει ενεργά στους αγώνες του φοιτητικού και λαϊκού κινήματος. Την περίοδο 1976-1981 επικέντρωσε την προσπάθειά του στην οργάνωση της κοινωνικής εξέγερσης των τυφλών με κεντρικά αιτήματα το δικαίωμα στη μόρφωση, την αξιοπρέπεια και την κατοχύρωση των κοινωνικών τους δικαιωμάτων. Συγκρούστηκε με τους κατεστημένους μηχανισμούς του κράτους, της εκκλησίας και των διαχειριστών της φιλανθρωπίας και διώχθηκε με τον Νόμο 4000. Την περίοδο 1993-1996 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας και επιτέλεσε έργο με έμφαση στην παιδική προστασία, στην τρίτη ηλικία και στα άτομα με αναπηρία.

  

 

 

Αναπληρωτής υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Ανδρέας Ξάνθος

 

Με δυο λόγια: Ποιοι είναι αυτοί που θα κυβερνήσουν;

 

Γιατρός–μικροβιολόγος του ΕΣΥ. Στην πολιτική εκλέχτηκε πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιούνιο του 2012 ενώ έχει διατελέσει επί σειρά ετών Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ρεθύμνου ενώ, διετέλεσε Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου του ΣΥΝ και μέλος της ΚΠΕ.

 

 

 

Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Δημήτρης Στρατούλης

 

Με δυο λόγια: Ποιοι είναι αυτοί που θα κυβερνήσουν;
Φωτ.: Menelaos Myrillas / SOOC

 

Σπούδασε Νομική και Πολιτική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ήταν αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ. Το 2012 δέχτηκε επίθεση από αγνώστους κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου του ποδοσφαιρικού αγώνα ΑΕΚ-Ατρόμητος στο ΟΑΚΑ, οι οποίοι τον χτύπησαν στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο ιατρείο του σταδίου. Κατηγόρησε ότι οι άγνωστοι που του επιτέθηκαν ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής, δήλωση για την οποία και μηνύθηκε από τη Χρυσή Αυγή ως συκοφαντική δυσφήμιση.

 

  


Υπουργός Δικαιοσύνης: Νίκος Παρασκευόπουλος

 

Με δυο λόγια: Ποιοι είναι αυτοί που θα κυβερνήσουν;

 

Καθηγητής ποινικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από το 1980. Συμμετείχε σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές και ανέπτυξε δραστηριότητα μεσολαβητή σε εξεγέρσεις κρατουμένων (1990,1996) και είχε την ευθύνη προγραμμάτων επανένταξης αποφυλακισμένων (1988-1997). πολλές από τις θέσεις που έχει κατά καιρούς υποστηρίξει, υιοθετήθηκαν από την ποινική νομοθεσία (μεταρρύθμιση εγκλημάτων κατά της κρατικής ελευθερίας και αποποινικοποίηση μοιχείας, εισαγωγή περιπτώσεων δικαστικής άφεσης της ποινής, νέα νομοθεσία για τον εγκλεισμό ψυχασθενών σε ψυχιατρεία, κατάργηση θανατικής ποινής και ειδικού νόμου κατά της τρομοκρατίας, αποποινικοποίηση περιύβρισης αρχής, μείωση ποινών και εξαρτημένους μικροδιακινητές).

Την περίοδο 1993-1995 ο Νίκος Παρασκευόπουλος υπήρξε σύμβουλος για θέματα ποινικού και σωφρονιστικού δικαίου του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ Γ. Κουβελάκη.

 

 


Υπουργός Επικρατείας για καταπολέμηση της διαφθοράς: Παναγιώτης Νικολούδης

 

Με δυο λόγια: Ποιοι είναι αυτοί που θα κυβερνήσουν;

 

Αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου. Γεννήθηκε στη Μάνη το 1949.

 

Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκανε ειδικές σπουδές στις ΗΠΑ σχετικά με το Διεθνές Οργανωμένο έγκλημα, το "Ξέπλυμα μαύρου χρήματος" και τη Διαφθορά.

Είναι Πρόεδρος της Ανεξάρτητης "Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας & Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης" από το Μάρτιο του 2011.

 

 


Υπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου: Αλέκος Φλαμπουράρης

 

Με δυο λόγια: Ποιοι είναι αυτοί που θα κυβερνήσουν;

 

Ο εξ απορρήτων του Αλέξη Τσίπρα (και μέντοράς του). Πρώην στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού, δεν εμφανίζεται σχεδόν ποτέ στην τηλεόραση. Λίγα πράγματα είναι γνωστά για αυτόν. 

 

 


Υφυπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου: Τέρενς Κουίκ

 

Με δυο λόγια: Ποιοι είναι αυτοί που θα κυβερνήσουν;
Φωτ. Nick Paleologos / SOOC

 

Παλιός δημοσιογράφος της ΕΡΤ και αργότερα του ΑΝΤ1. Εκπρόσωπος τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, απέτυχε να εκλεγεί στις προχτεσινές εκλογές, αλλά βρέθηκε στην κυβέρνηση ως υφυπουργός.