Σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση του κυβερνητικού σχήματος και τα ονόματα που θα στελεχώσουν την κυβέρνηση.

 

Προεδρικό Διάταγμα που κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας  ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία τεσσάρων υπερυπουργείων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι για τα ονόματα που θα συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση έχουν γίνει ήδη από χθες μέχρι και τα μεσάνυχτα τα τηλεφωνήματα και οι προτάσεις.

 

Για τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης πιθανό όνομα είναι αυτό του Γιάννη Δραγασάκη ενώ για το υπουργέιο Οικονομικών πιθανότερος υποψήφιος είναι ο οικονομολόγος Γιάνης Βαρουφάκης.

 

Ο  Γιώργος Σταθάκης αναμένεται να αναλάβει το υπερυπουργείο Ανάπτυξης ενώ για το υπερυπουργείο Εσωτερικών, που θα περιλαμβάνει και το υπουργείο Δημοσίας Τάξης προορίζεται ο κ. Πάνος Σκουρλέτης.

 

Η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου ενδέχεται να αναλάβει το Δικαιοσύνης ή το ειδικό χαρτοφυλάκιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς για το οποίο ακούγεται και το όνομα του Προέδρου της αρχής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος κ. Νικολούδη.

 

Ο Νίκος Παππάς, αναμένεται να ορκιστεί υπουργός Επικρατείας με αυξημένες αρμοδιότητες ενώ ο κ. Κουρουμπλής θα αναλάβει, όπως είπε ο ίδιος, το υπουργείο Υγείας. Σε πρωινή εκπομπή έκανε γνωστό ότι επικοινώνησε μαζί του ο Πρωθυπουργός και του το ανακοίνωσε.

 

Οι ΑΝΕΛ είναι πιθανό να συμμετάσχουν με ένα υπουργείο και 4 υφυπουργεία με πιθανότερο υφυπουργείο αυτό της Άμυνας.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr