Σήμερα οι αποφάσεις Ντράγκι για την αγορά ομολόγων

Σήμερα οι αποφάσεις Ντράγκι για την αγορά ομολόγων Facebook Twitter
0

Σήμερα στις 3 μετά το μεσημέρι αναμένονται οι ανακοινώσεις του Μάριο Ντράγκι για το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων από τις χώρες-μέλη του ευρώ με στόχο την αναθέρμανση της οικονομίας.

Υπολογίζεται ότι μέσω αυτής της κίνησης θα διοχετευτεί ποσό ύψους ως  1 τρισ. ευρώ στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ευρώπης μέσα σε ένα χρονικό διάστημα το οποίο δεν θα ξεπεράσει τα δύο έτη

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πρόγραμμα θα ενταχθούν και τα ελληνικά ομόλογα με την προϋπόθεση να είναι η χώρα σε πρόγραμμα από το Μάρτιο.

Αν τα ελληνικά ομόλογα εξαιρεθούν αυτό θα σημάνει την απομόνωση της χώρας και μια ευρωζώνη δυο «ταχυτήτων».

Ο Ντράγκι αντιμετωπίζει στην απόφαση του για «ποσοτική χαλάρωση» τις αντιδράσεις της Γερμανίας και κρατών του βορρά που φοβούνται ότι με την αγορά ομολόγων θα υπάρξει χαλάρωση των μεταρρυθμίσεων.

Η ΕΚΤ δεν είχε περιθώρια για άλλες κινήσεις εκτός της αγοράς ομολόγων αφού τα επιτόκια βρίσκονται ήδη σε ιστορικά χαμηλά (0,05%) και δεν γινόταν να μειωθούν κι άλλο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM