Στις πρώτες δηλώσεις για τη θέση τους στην προεδρική εκλογή έκαναν ανεξάρτητοι βουλευτές από τους οποίους εξαρτάται εν πολλοίς αν θα συγκεντρωθούν οι 180 ψήφοι που είναι απαραίτητες για την εκλογή του Σταύρου Δήμα.

 

«Όχι» δήλωσε ότι θα ψηφίσει ο Πάρις Μουτσινάς, ο οποίος έχει διαγραφεί από τη ΔΗΜΑΡ, καθώς όπως είπε, δεν είναι θέμα προσώπου.

 

Θετικά τόνισε ότι αντιμετωπίζει την υποψηφιότητα Δήμα ο πρώην βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτης Μελάς, ενώ αινιγματικός εμφανίστηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος ο οποίος έγραψε στο Facebook:

 

«Παραμένω σταθερός στη θέση μου. Δεν αλλάζει τίποτα από την επιλογή του Σταύρου Δήμα. Τα υπόλοιπα είναι απλώς…σενάρια».

 

Την απόφαση της να μην ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας γνωστοποίησε και  η ανεξάρτητη βουλευτής Χρυσούλα Γιαταγάνα. «Εύχομαι και ελπίζω να αποβεί άκαρπη και η τρίτη ψηφοφορία, εγώ δεν θα ψηφίσω Πρόεδρο Δημοκρατίας», δήλωσε χαρακτηριστικά στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά.

 

Υπενθυμίζεται ότι πριν την γνωστοποίηση του ονόματος του Σταύρου Δήμα ως υποψηφίου για την Προεδρία αρνητικά είχαν τοποθετηθεί η Έλενα Κουντουρά αλλά και ο Μίμης Ανδρουλάκης ο οποίος είχε πει χαρακτηριστικά ότι και τις τρείς φορές θα ψηφίσει όχι.

 

Υπέρ της ψήφισης Προέδρου της Δημοκρατίας έχουν τοποθετηθεί 4 βουλευτές, οι Σπ. Λυκούδης, Κατερίνα Μάρκου και Γρ. Ψαριανός, που προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ, καθώς και ο Χρ. Αηδόνης, ενώ πιο κοντά στο «ναι» φέρεται να είναι ακόμη 9 ανεξάρτητοι, μεταξύ αυτών ο Βασίλης Οικονόμου και οι Κασαπίδης και Γιοβανόπουλος.

 

Υπενθυμίζεται ότι οι ψηφοφορίες για την ανάδειξη του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι φανερές.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr