Η Γερμανία έχει ωφεληθεί με το ποσό των 9.000.000.000 € από την κρίση στην Ευρωζώνη τα τελευταία δυο χρόνια καθώς οι επενδυτές προτιμούν τα ασφαλή της ομόλογα από τα επικίνδυνα των υπερχρεωμένων χωρών. Το γερμανικό «τζακ ποτ» αποκάλυψε,- όπως γράφει το euobserver.com- έρευνα της ING.

 

" Στην πραγματικότητα, η γερμανική κυβέρνηση μπορεί να πάρει χρηματοδότηση από την αγορά σχεδόν δωρεάν," δηλώνει ο  Carsten Brzeski, ανώτερος οικονομολόγος της  ING Bank.

 

Τα ομόλογα  της Ιταλίας θεωρούνται πια μη βιώσιμα , όπως έγινε και με αυτά της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας με αποτέλεσμα ακόμη περισσότεροι επενδυτές να στρέφονται στη σιγουριά του Βερολίνου . Βεβαίως στο τελευταίο στάδιο της κρίσης με τη Γαλλία και την Ιταλία να επηρεάζονται , η γερμανική οικονομία έχει χάσει την ασυλία της. Ωστόσο, εξακολουθεί να προσφέρει σιγουριά στους επενδυτές και απροσδόκητα έσοδα στους Γερμανούς.

 

Και οι επενδυτές τα προτιμούν παρότι οι αποδόσεις τους είναι πολύ χαμηλές. Οι διετείς αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων είναι μόλις 0,3% και των 10ετών 1,7 τοις εκατό. Αυτή η προτίμηση τα δυο τελευταία χρόνια έχεις ως αποτέλεσμα, η Γερμανική οικονομία να αποκομίσει 9 δισεκατομμύρια ευρώ, σχεδόν όπως σημειώνει το site, όσα περιμένει η Ελλάδα να της ξεμπλοκάρουν οι δανειστές για να καλύψει κρατικές δαπάνες για περίοδο τριών μηνών.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr