Σκουρλέτης: Γιατί δεν συμμετέχει ο Τσίπρας στις εκδηλώσεις για την ελληνική Προεδρία

Σκουρλέτης: Γιατί δεν συμμετέχει ο Τσίπρας στις εκδηλώσεις για την ελληνική Προεδρία Facebook Twitter
3

Στο πολιτικό νόημα της άρνησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να μετάσχει στις σημερινές εκδηλώσεις για την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας, αναφέρεται με συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πάνος Σκουρλέτης.

 

«Το πολιτικό νόημα της μη συμμετοχής στις σημερινές εκδηλώσεις έχει να κάνει με την άρνηση της κυβέρνησης να αξιοποιήσει αυτή την προεδρία για να θέσει τα μεγάλα ζητήματα του γενικότερου προσανατολισμού και της στρατηγικής της Ευρώπης απέναντι στα θέματα της οικονομικής κρίσης, αλλά και να μιλήσει για την καθολική αποτυχία του μνημονιακού προγράμματος» τονίζει ο κ. Σκουρλέτης και προσθέτει: «Αντ? αυτού βλέπουμε ότι οι εξαγγελίες της κινούνται σε μια λογική μη αμφισβήτησης αυτών των κυρίαρχων στρατηγικών επιλογών οι οποίες τουλάχιστον για τη χώρα μας έχουν σκορπίσει παντού τη φτώχεια, τη δυστυχία και την έχουν καταστήσει πρωτοσέλιδο στον ευρωπαϊκό Τύπο πάντοτε με αρνητικούς σχολιασμούς».

 

 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνδέει επίσης τη μη συμμετοχή του κ. Τσίπρα στις εκδηλώσεις για την ελληνική προεδρία «με το γεγονός» -όπως εκτιμά- ότι «ο κ. Σαμαράς προσπάθησε να αναβάλει την έλευση της επιτροπής που έχει συσταθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον έλεγχο των πεπραγμένων της τρόικας». Η κίνηση αυτή, υποστηρίζει ο κ. Σκουρλέτης, «δείχνει ακριβώς ότι ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι θα μπορούσε να αξιοποιήσει την έρευνα αυτής της επιτροπής για να καταδείξει με τον πιο απτό τρόπο στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη το πού μας οδήγησε το μνημόνιο».

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια