Κεραμέως: Με μάσκες και διαφορετικά διαλείμματα ανοίγουν Γυμνάσια & Λύκεια - Τι ανακοίνωσε για φοιτητές

Κεραμέως: Με μάσκες και διαφορετικά διαλείμματα ανοίγουν Γυμνάσια & Λύκεια - Τι ανακοίνωσε για φοιτητές Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στον τρόπο λειτουργίας των γυμνασίων και των λυκείων αναφέρθηκε σήμερα η Νίκη Κεραμέως κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό. 

Λίγο νωρίτερα, η Βάνα Παπαευαγγέλου, έκανε γνωστό ότι μετά από ομόφωνη απόφαση των λοιμωξιολόγων «ανοίγουν την 1η Φεβρουαρίου τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας» σημειώνοντας, ωστόσο, ότι στις «κόκκινες περιοχές» τα μαθήματα στα Λύκεια θα συνεχίσουν να γίνονται με τηλεκπαίδευση.

Η Νίκη Κεραμέως έκανε γνωστό πως στα σχολεία θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ, όπως και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Παράλληλα ανακοίνωσε πως δημιουργήθηκε και λειτουργεί η ειδική πλατφόρμα edu.testing.gov.gr, μέσω της οποίας εκπαιδευτικοί και μαθητές άνω των 16 ετών μπορούν να αιτηθούν δωρεάν εξέταση για τον κορωνοϊό.

Η υπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, στις λεγόμενες «κόκκινες» περιοχές, τα Λύκεια θα λειτουργούν για την ώρα εξ αποστάσεως, με τηλεκπαίδευση, και όχι δια ζώσης. «Τα Λύκεια Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά και στις περιοχές αυτές», ανέφερε ενώ ανακοίνωσε ότι όλες οι άλλες εκπαιδευτικές δομές (όπως Πανεπιστήμια, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης) παραμένουν για την ώρα σε εξ αποστάσεως λειτουργία.

Τα μέτρα πρόληψης σε Γυμνάσια και Λύκεια είναι τα ακόλουθα: 

- υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,

- διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών,

- σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,

- χρήση αντισηπτικών,

- σχολαστικοί καθαρισμοί,

- τακτικοί αερισμοί των χώρων,

- ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά.

- σχολικοί εορτασμοί με μέτρα,

- επισκέψεις / περίπατοι ανά τμήμα, κ.α.

Η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε επίσης, ότι με βάση τις ανάγκες που έχουν προκύψει στη φοιτητική κοινότητα, φοιτητές που επιθυμούν να μετακινηθούν για να αποδεσμεύσουν κάποιο μισθωμένο ακίνητο, θα μπορούν να το κάνουν στο πλαίσιο μετακίνησης συνολικής διάρκειας έως 3 ημερών με απαραίτητο δικαιολογητικό τη λήξη του σχετικού μισθωτηρίου.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ