Σκυλακάκης: Αν πάμε με πανδημία στο γ΄ τρίμηνο θα έχουμε «σοβαρό θέμα» - Οι πόροι δεν είναι απεριόριστοι

Σκυλακάκης: Αν πάμε με πανδημία στο γ΄ τρίμηνο θα έχουμε «σοβαρό θέμα» - Οι πόροι δεν είναι απεριόριστοι Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Την εκτίμηση ότι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα, στην περίπτωση που η χώρα εξακολουθήσει να μαστίζεται από την πανδημία κορωνοϊού και κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης. 

Ωστόσο, απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας νέας χρεοκοπίας. «Δε θα πάμε και δεν πρέπει να πάμε με πανδημία στο τρίτο τρίμηνο του έτους, καθώς θα έχουμε σοβαρό θέμα, όχι όμως χρεοκοπία [...] δεν θα έρθουν νέα μνημόνια, καθώς το βασικό είναι να γίνει προσεκτική διαχείριση του δημόσιου χρήματος».

«Δεν είμαστε ταπί, γιατί καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση με εξατομικευμένα μέτρα», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας ότι η επόμενη φάση των μέτρων θα είναι ακόμα πιο εξατομικευμένη, καθώς οι πόροι δεν είναι απεριόριστοι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, την περίοδο της πανδημίας ιδιώτες και επιχειρήσεις κατέθεσαν 15 επιπλέον δισ. ευρώ στις τράπεζες. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «στα μνημόνια οι πολίτες πήραν τα λεφτά τους από τις τράπεζες, τώρα τα έβαλαν γιατί έχουν εμπιστοσύνη στην προοπτική της χώρας».

Αναφερόμενος στο άνοιγμα του λιανεμπορίου, ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει προτεραιοποίηση στις κατηγορίες που θα ανοίξουν, καθώς υπάρχουν προϊόντα με εποχικότητα και αν μείνουν ως απόθεμα θα χάσουν την άξια τους, κι αυτό κινδυνεύει να δημιουργήσει δευτερογενή κρίση όταν ανοίξει η οικονομία.

Εντός του Ιανουαρίου θα καταβληθεί το ενοίκιο Νοεμβρίου

Για τους ιδιοκτήτες που λαμβάνουν μειωμένο ενοίκιο, δήλωσε ότι εντός του Ιανουαρίου θα καταβληθεί το ενοίκιο του Νοεμβρίου και με την καταβολή του θα έχουν λυθεί όλα τα διαχειριστικά ζητήματα και μετά η κατάσταση με τις καταβολές θα ομαλοποιηθεί.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM