Άγνωστο παραμένει για πόσο καιρό θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία καθώς το άνοιγμά τους εξαρτάται από τα επιδημιολογικά δεδομένα. 

 

Ερωτηθείς σχετικά κατά την συζήτηση στο 31ο Greek Economic Summit, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως όλα θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις της επιτροπής, χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.

 

«θα κρατήσουμε τα σχολεία κλειστά για όσο μας λένε οι ειδικοί, αλλά όταν γυρίσουμε στις φυσικές τάξεις, θα ξέρουμε ότι έχουμε πια την υποδομή για την ψηφιακή εκπαίδευση», σχολίασε χαρακτηριστικά. 

 

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε μιλήσει και για τους κλάδους της εστίασης και του λιανεμπορίου, προαναγγέλλοντας πως ορισμένες δραστηριότητες θα παραμείνουν κλειστές μέχρι την έλευση των εμβολίων.

 

«Κάποιες δραστηριότητες δεν θα λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε το εμβόλιο. Για παράδειγμα η νυχτερινή διασκέδαση. Δεν μπορούμε να έχουμε συνωστισμό σε μπαρ, μέχρι να έρθει το εμβόλιο. Ελπίζω όσο βγαίνουμε από το δεύτερο lockdown θα είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί. Αλλά και πάλι θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι κάποιες οικονομικές δραστηριότητες απλά δεν πρόκειται να λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε εμβόλια. Ίσως σε κάποιο σημείο θα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε τα εστιατόρια με τη σωστή κοινωνική απόσταση. Σκεφτόμαστε επίσης το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά συγκεκριμένοι περιορισμοί θα ισχύουν μέχρι το εμβόλιο», ξεκαθάρισε.

 

Σχετικά με την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός αναγνώρισε πως το σύστημα υγείας δέχεται μεγαλύτερη πίεση σε αυτό το δεύτερο κύμα, δηλώνοντας πάντως συγκρατημένα αισιόδοξος πως σταδιακά η κατάσταση θα εξομαλυνθεί.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr