Αύριο το διάγγελμα Μητσοτάκη λόγω του σεισμού - Η ανάρτηση στο Twitter

Αύριο το διάγγελμα Μητσοτάκη λόγω του σεισμού - Η ανάρτηση στο Twitter Facebook Twitter
0

Για αύριο αναβάλλεται το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τον ισχυρότατο σεισμό 6,7 Ρίχτερ στα ανοικτά της Σάμου. 

«Η Σάμος άντεξε. Κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στο νησί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Ενημερώνομαι διαρκώς για την κατάσταση και καλώ τους κατοίκους να βρίσκονται σε εγρήγορση όσο διαρκεί η μετασεισμική δραστηριότητα. Οι ανακοινώσεις για την πανδημία θα γίνουν αύριο», έγραψε ο πρωθυπουργός στο Twitter. 


Ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί με τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες για το δεύτερο κύμα της πανδημίας και τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιστήμονες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκαν κατά πληροφορίες δύο μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα. Αυτό σημαίνει επιβολή έκτακτων μέτρων σε ολόκληρη τη χώρα, ανεξάρτητα από τη διαβάθμιση κινδύνου των περιοχών, αλλά και σειρά μέτρων στις πορτοκαλί περιοχές.

Στα μέτρα περιλαμβάνεται η καθολική χρήση μάσκας σε όλη τη χώρα σε εσωτερικού και εξωτερικούς χώρους και η αναστολή όλων των ερασιτεχνικών ομαδικών αθλητικών εκδηλώσεων. Η μόνη διαφορά στην τήρηση του μέτρου είναι ότι στις χαμηλά επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους είναι επιβεβλημένη όταν και όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Αντίθετα σε πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική παντού, χωρίς εξαιρέσεις.

Η αναστολή των ομαδικών αθλητικών εκδηλώσεων επιβάλλεται σε όλη τη χώρα ανεξαιρέτως ενώ στον τομέα της εστίασης, η εισήγηση των ειδικών περιλαμβάνει το κλείσιμο των εστιατορίων και των λοιπών χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις περιοχές που βρίσκονται στο «πορτοκαλί» επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) μεταξύ των οποίων και η Αττική, είτε από τις 21:30 είτε από τις 22:00.

Μισή ώρα μετά το κλείσιμο της εστίασης, θα ξεκινά και η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία και θα ισχύει μέχρι τις 5 το πρωί. Kατά τις ίδιες ώρες θα ισχύει και η απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός των ορίων της περιφερειακής ενότητας.

Η τελευταία αυτή εισήγηση της Επιτροπής αντιμετωπίζει τεχνικές δυσκολίες στην υλοποίησή της, γεγονός που ίσως την καταστήσει και ανενεργή. Ακόμη, έχει προταθεί και η χρήση μάσκας σε όλη τη διάρκεια παραμονής στους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Τελική εισήγηση από την Επιτροπή Ειδικών είναι η επέκταση της τηλεργασίας στο 50% όπου είναι εφικτό και της τηλεκπαίδευσης στα πανεπιστήμια. Με εξαίρεση το 6ο έτος της Ιατρικής όπου θα απαιτείται φυσική παρουσία.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM