Τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη στις 6μμ για τον κορωνοϊό

Τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη στις 6μμ για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
AΠΕ-ΜΠΕ
0

Μήνυμα στους πολίτες θα απευθύνει σήμερα στις έξι το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο πρωθυπουργός δεν θα μιλήσει για lockdown, αλλά θα περιγράψει ποια είναι η παρούσα κατάσταση με την πορεία της πανδημίας, και τι πρέπει να γίνει ώστε να μην ληφθούν σκληρότερα μέτρα.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού, αναμένεται να επικεντρωθεί στην αύξηση των κρουσμάτων, τους τρόπους αντιμετώπισης και τα έκτακτα μέτρα στην Αττική. 

«Το παράδειγμα άλλων χωρών ας ληφθεί απ' όλους μας σοβαρά υπόψη. Η Γαλλία [...] με περίπου εξαπλάσιο πληθυσμό από την Ελλάδα καταγράφει σταθερά τις τελευταίες ημέρες πάνω από 10.000 κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως», είπε ο Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας τη σημασία της χρήσης μάσκας και των λοιπών μέτρων σε κλειστούς χώρους και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. 

«Αναλογικά δηλαδή, με βάση τον πληθυσμό της η Ελλάδα θα ξεπερνούσε ακόμη και τα 1.600 κρούσματα ημερησίως. Όμως χάρη στα μέτρα που έχουν ληφθεί και χάρη στην ατομική ευθύνη και τη συλλογική ωριμότητα που επέδειξε και εξακολουθεί να επιδεικνύει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, τα κρούσματα στη χώρα μας έχουν σταθεροποιηθεί σε πάνω από 300 ημερησίως», πρόσθεσε.

Μέσα σε εφτά ημέρες η Αττική κατέγραψε 1.142 κρούσματα ενώ η Ελλάδα μετρά τακτικά πλέον πάνω από 300 κρούσματα ημερησίως. Από την 1η Σεπτεμβρίου έως και σήμερα, οι ασθενείς σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν σχεδόν διπλασιαστεί από 38 σε 73. Στις 20 Σεπτεμβρίου, οι διασωληνωμένοι είχαν αγγίξει τους 78.


Η κατάσταση σε αρκετά νοσοκομεία είναι οριακή και, χθες, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, δήλωσε πως έχουν ξεκινήσει να εκκενώνονται ΜΕΘ που δεν ήταν για περιστατικά Covid-19 ώστε να μετατραπούν και αυτές σε κλίνες για ασθενείς που νοσούν βαριά με κορωνοϊό.

Στην αρχή της εβδομάδας, η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού προειδοποίησε πως το επίκεντρο της έξαρσης στην Αττική εντοπίζεται στο κέντρο της Αθήνας και εξέφρασε τον προβληματισμό της για μία δυνητικά «επικίνδυνη συνύπαρξη», αφού πολίτες που είναι φορείς, κυκλοφορούν εν αγνοία τους στην πόλη.

Γειτονιές στο κόκκινο

«Βρισκόμαστε σε κρίσιμη φάση στην Αττική και ειδικά στο κέντρο της Αθήνας», προειδοποιούσε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στις 22 Σεπτεμβρίου, προσθέτοντας πως το πρόβλημα εντοπίζεται σε «συγκεκριμένες γειτονιές». 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δήλωσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

Πολιτική / ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δηλώσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

«Αν είχαμε επικεντρωθεί στον νότο δεν θα υπήρχε πια νότος ή βορράς και η Κύπρος θα ήταν εξ ολοκλήρου δική μας» υποστήριξε ο Ερντογάν 
NEWSROOM