Τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη στις 6μμ για τον κορωνοϊό

Τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη στις 6μμ για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
AΠΕ-ΜΠΕ
0

Μήνυμα στους πολίτες θα απευθύνει σήμερα στις έξι το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο πρωθυπουργός δεν θα μιλήσει για lockdown, αλλά θα περιγράψει ποια είναι η παρούσα κατάσταση με την πορεία της πανδημίας, και τι πρέπει να γίνει ώστε να μην ληφθούν σκληρότερα μέτρα.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού, αναμένεται να επικεντρωθεί στην αύξηση των κρουσμάτων, τους τρόπους αντιμετώπισης και τα έκτακτα μέτρα στην Αττική. 

«Το παράδειγμα άλλων χωρών ας ληφθεί απ' όλους μας σοβαρά υπόψη. Η Γαλλία [...] με περίπου εξαπλάσιο πληθυσμό από την Ελλάδα καταγράφει σταθερά τις τελευταίες ημέρες πάνω από 10.000 κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως», είπε ο Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας τη σημασία της χρήσης μάσκας και των λοιπών μέτρων σε κλειστούς χώρους και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. 

«Αναλογικά δηλαδή, με βάση τον πληθυσμό της η Ελλάδα θα ξεπερνούσε ακόμη και τα 1.600 κρούσματα ημερησίως. Όμως χάρη στα μέτρα που έχουν ληφθεί και χάρη στην ατομική ευθύνη και τη συλλογική ωριμότητα που επέδειξε και εξακολουθεί να επιδεικνύει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, τα κρούσματα στη χώρα μας έχουν σταθεροποιηθεί σε πάνω από 300 ημερησίως», πρόσθεσε.

Μέσα σε εφτά ημέρες η Αττική κατέγραψε 1.142 κρούσματα ενώ η Ελλάδα μετρά τακτικά πλέον πάνω από 300 κρούσματα ημερησίως. Από την 1η Σεπτεμβρίου έως και σήμερα, οι ασθενείς σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν σχεδόν διπλασιαστεί από 38 σε 73. Στις 20 Σεπτεμβρίου, οι διασωληνωμένοι είχαν αγγίξει τους 78.


Η κατάσταση σε αρκετά νοσοκομεία είναι οριακή και, χθες, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, δήλωσε πως έχουν ξεκινήσει να εκκενώνονται ΜΕΘ που δεν ήταν για περιστατικά Covid-19 ώστε να μετατραπούν και αυτές σε κλίνες για ασθενείς που νοσούν βαριά με κορωνοϊό.

Στην αρχή της εβδομάδας, η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού προειδοποίησε πως το επίκεντρο της έξαρσης στην Αττική εντοπίζεται στο κέντρο της Αθήνας και εξέφρασε τον προβληματισμό της για μία δυνητικά «επικίνδυνη συνύπαρξη», αφού πολίτες που είναι φορείς, κυκλοφορούν εν αγνοία τους στην πόλη.

Γειτονιές στο κόκκινο

«Βρισκόμαστε σε κρίσιμη φάση στην Αττική και ειδικά στο κέντρο της Αθήνας», προειδοποιούσε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στις 22 Σεπτεμβρίου, προσθέτοντας πως το πρόβλημα εντοπίζεται σε «συγκεκριμένες γειτονιές». 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM