Ανώτατος αξιωματούχος για «κίνδυνο ατυχήματος»: Τουρκικές μονάδες κοντά σε ελληνικές στην Αν. Μεσόγειο

Ανώτατος αξιωματούχος για «κίνδυνο ατυχήματος»: Τουρκικές μονάδες κοντά σε ελληνικές στην Αν. Μεσόγειο Facebook Twitter
Ανώτατος αξιωματούχος για «κίνδυνο ατυχήματος»: Τουρκικές μονάδες κοντά σε ελληνικές στην Αν. Μεσόγειο (Eurokinissi/Αρχείο)
0

Τουρκικές και ελληνικές μονάδες του πολεμικού ναυτικού βρίσκονται κοντά, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο που επικαλέστηκε ο διευθυντής της «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς.

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις Μητσοτάκη περί κινδύνου ατυχήματος μεταξύ των ναυτικών δυνάμεων Ελλάδας- Τουρκίας, η συγκεκριμένη πηγή εξήγησε πως ο κίνδυνος είναι αυξημένος λόγω της σχετικά κοντινής θέσης των δύο πλευρών, σύμφωνα με τον Αλ. Παπαχελά που μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Ο κίνδυνος ατυχήματος καραδοκεί, όταν συγκεντρώνονται τόσες στρατιωτικές δυνάμεις σε περιορισμένη έκταση» τόνισε μεταξύ άλλων, νωρίτερα στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα.

«Απαντώντας στην ανάπτυξη του στόλου της (Τουρκίας) , αναπτύξαμε και εμείς τον δικό μας, θέτοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις μας σε επιφυλακή. Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι Έλληνες έχουν την ίδια απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεών μας που έχω και εγώ.

Στις προκλήσεις διατηρούμε το σθένος που πηγάζει από την ψυχραιμία και τη σωφροσύνη μας. Αλλά, ταυτόχρονα, μένουμε σε απόλυτη πολιτική και επιχειρησιακή ετοιμότητα.» επισήμανε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Διπλωματικός «πυρετός»

 

Την ίδια ώρα, εν μέσω έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, συνεχίζονται οι διπλωματικές επαφές με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν αλλά και τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

«Παραμένουμε σταθεροί στην προσήλωσή μας στη Διεθνή Νομιμότητα και στη δύναμη της διπλωματίας να επιλύσει ακόμη και τα πιο σύνθετα ζητήματα. Δεν θα είμαστε ποτέ αυτοί που πρώτοι θα οξύνουμε τα πράγματα.

Όμως, η αυτοσυγκράτηση είναι μόνο η μία όψη της ισχύος μας. Καμία πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη. Το έχουμε, εξάλλου, αποδείξει στην πράξη. Και θα το αποδείξουμε ξανά εάν χρειαστεί.» επισήμανε μεταξύ άλλων.

Επίσκεψη Δένδια στο Ισραήλ

 

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα μεταβεί εκτάκτως την Πέμπτη στο Ισραήλ, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα, καθώς και στη συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ σε διμερές επίπεδο.

Είχε προηγηθεί σήμερα η τηλεφωνική επαφή του κ. Δένδια με τον Ισραηλινό ομόλογό του με τον οποίο θα συναντηθεί αύριο αλλά και η συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρεσβευτή στην Αθήνα.

Στην ατζέντα της συνομιλίας του κ. Δένδια με τον Γκάμπι Ασκενάζι βρέθηκαν τα ζητήματα της τουρκικής παραβατικότητας αλλά και θέματα της στενής διμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας.

Τηλεφωνική συνομιλία όμως είχε και με τον Αυστριακό ομόλογό του, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ ενόψει του έκτακτου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Αυστρίας συνομίλησαν για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική παραβατικότητα.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM