Γεννηματά για Παπανδρέου - Καστανίδη: Οποιος δεν πειθαρχεί, θα βρίσκεται εκτός «από σήμερα και πέρα»

Γεννηματά για Παπανδρέου - Καστανίδη: Οποιος δεν πειθαρχεί, θα βρίσκεται εκτός «από σήμερα και πέρα» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Μήνυμα στα στελέχη του ΚΙΝΑΛ έστειλε η Φὠφη Γεννηματά διαμηνύοντας, μια ημέρα μετά τη διαφοροποίηση των Γιώργου Παπανδρέου και Χάρη Καστανίδη από τη γραμμή του κόμματος, πως «όποιος από σήμερα και πέρα δεν σεβαστεί τις αποφάσεις των οργάνων, να γνωρίζει ότι θέτει τον εαυτό του εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας».

Όπως τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, «όσα συνέβησαν χθες, διαδραματίστηκαν στο συγκεκριμένο πολιτικό περιβάλλον και θόλωσαν το στίγμα μας, χτύπησαν την στρατηγική της αυτόνομης πορείας και έριξαν νερό στο μύλο του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. Νερό που είχα νωρίτερα κόψει με τις τοποθετήσεις μου και στους δύο».

Έκανε επιπλέον λόγο για «λάθος πολιτική εκτίμηση, τουλάχιστον», προσθέτοντας πως «αυτή η στάση αντικειμενικά εξυπηρετεί τους αντιπάλους» ανοίγοντας τη συζήτηση σε αίθουσα της Βουλής όπου παρόντες ήταν όλοι οι βουλευτές -και ο Γιώργος Παπανδρέου ενώ ο Χάρης Καστανίδης συμμετείχε με τηλεδιάσκεψη από τη Θεσσαλονίκη.

Συμπλήρωσε δε, πως «ευθύνη και υποχρέωση όλων μας είναι να περιφρουρήσουμε τη συντεταγμένη λειτουργία μας και την ενιαία στάση όλων στις κοινές μας αποφάσεις. Χρέος δικό μου, επιπλέον εκ του ρόλου μου, είναι η τήρηση των αποφάσεων από όλους μας».

Ακόμη η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι οι συγκυρία για τη χώρα και τη παράταξη είναι κρίσιμη από τα λάθη, τις παραλείψεις και τις συντηρητικές πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ επιτείνουν την ανασφάλεια: «Η αξιωματική αντιπολίτευση βουλιάζει στην αναξιοπιστία, δεν μπορεί να ασκήσει αποτελεσματικά το θεσμικό της ρόλο. Ο δημόσιος βίος δηλητηριάζεται με τις αποκαλύψεις», σημείωσε και τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι το μόνο προοδευτικό ανάχωμα απέναντι στη δεξιά Κυβέρνηση. Μια όαση πολιτική. Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να μεγαλώσουμε, να δυναμώσουμε τη δημοκρατική παράταξη ξανά και να είμαστε χρήσιμοι στον τόπο». 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM