Σακελλαροπούλου: Στις προκλήσεις της Τουρκίας απαντάμε με ισονομία και ανοικτούς ορίζοντες

Σακελλαροπούλου: Στις προκλήσεις της Τουρκίας απαντάμε με ισονομία και ανοικτούς ορίζοντες Facebook Twitter
0

«Η Ελλάδα της δημιουργίας, της ισονομίας, του κράτους δικαίου, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» ήταν η απάντηση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας.

«Η δική μας απάντηση απέναντι στις συνεχείς προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε από τον εξ ανατολών γείτονα είναι η Ελλάδα της δημιουργίας, της ισονομίας, του κράτους δικαίου, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της συνεργασίας, της προόδου, των ανοιχτών οριζόντων», δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατίας από τη Θράκη, όπου βρίσκεται από την Πέμπτη.

«Η Θράκη είναι το ζωντανό παράδειγμα όπου χριστιανοί και μουσουλμάνοι πολίτες μπορούν να συμβιώνουν αρμονικά και να αγωνίζονται για το κοινό τους μέλλον», είπε η κ. Σακελλαροπούλου.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε επίσης στις επισκέψεις που έκανε σε επιχειρήσεις της περιοχής, λέγοντας: «Βρέθηκα χθες και σήμερα κοντά σε επιχειρήσεις και παραγωγούς που στηρίζουν την παραγωγική και αναπτυξιακή προσπάθεια της ακριτικής Θράκης. Που ακόμα και μέσα στην κρίση κατάφεραν όχι απλώς να επιβιώσουν αλλά να εκμεταλλευτούν τις νέες τεχνολογικές δυνατότητες, να επεκτείνουν τη δράση τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, να στηρίξουν την απασχόληση με νέες θέσεις εργασίας και να δημιουργήσουν πλούτο για τη χώρα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ