Φίλης: Στα όρια της γραφικότητας ο Αμβρόσιος- Είναι δυνατόν να αφορίζουν το 2020;

Φίλης: Στα όρια της γραφικότητας ο Αμβρόσιος- Είναι δυνατόν να αφορίζουν το 2020; Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο Νίκος Φίλης επέκρινε τόσο τον Αμβρόσιο για τους «αφορισμούς», όσο και την Εκκλησία της Ελλάδας για τη στάση της στο θέμα.

Σχολιάζοντας την κίνηση του πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων να αφορίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την Νίκη Κεραμέως και τον Νίκο Χαρδαλιά, ο κ. Φίλης έκανε λόγο για συμπεριφορά «στα όρια της γραφικότητας». Παράλληλα όμως επέκρινε την Ιερά Σύνοδο, που «άδειασε» τον κ. Αμβρόσιο, ανακοινώνοντας ότι μόνο η ίδια έχει την αρμοδιότητα επιβολής του αφορισμού.

«Ο κ. Αμβρόσιος είναι ιδιώτης, δεν έχει κάνει δημόσιο αξίωμα. Είναι συνταξιούχος», σημείωσε αρχικά ο πρώην υπουργός Παιδείας, μιλώντας στο Μega. «Όταν επετίθετο εναντίον της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η Εκκλησία της Ελλάδος δεν καταδίκαζε αυτές τις συμπεριφορές, έκανε ότι δεν τις έβλεπε και ορισμένοι μητροπολίτες τις κανάκευαν», συμπλήρωσε.

«Η συμπεριφορά του συνταξιούχου κ. Αμβρόσιου είναι στα όρια της γραφικότητας. Μην ξεχνάμε ότι ήταν υμνητής της Χρυσής Αυγής που έχει καταδικαστεί από τη δικαιοσύνη για πράξεις εχθροπάθειας. Δεν με αφορά η γραφικότητα και η μισαλλοδοξία του ακραίου ιδιώτη κ. Αμβρόσιου. με ενδιαφέρει η στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία είπε ότι μόνο η ίδια με συνεδρίαση μπορεί να αφορίσει κάποιον και όχι ένας ένας μητροπολίτης μόνος του. Είναι ένας αναχρονισμός. Είναι δυνατόν εν έτει 2020 η εκκλησία της Ελλάδος, που παραμένει νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, να συνεδριάζει και να αφορίζει; Τον πρωθυπουργό ή τον οποιονδήποτε κρατικό λειτουργό; Είναι δυνατόν η Εκκλησία της Ελλάδος να έχει αυτό το αναχρονιστικό προνόμιο;», τόνισε ο κ. Φίλης.

«Είναι άλλη μία απόδειξη ότι οι σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους έχουν φτάσει σε μία κρίση και πρέπει να υπάρξει μία επανατοποθέτηση, έστω ένας νέος καταστατικός χάρτης της Εκκλησίας της Ελλάδος», συμπλήρωσε για το θέμα.

Ο κ. Φίλης ερωτήθηκε και για το αν θα έπρεπε να σταματήσει η θεία κοινωνία, με πολιτική απόφαση, για λόγους προφύλαξης από τον κορωνοϊό. «Είναι μηχανισμός μετάδοσης του ιού το σάλιο; Αν είναι τι με ρωτάτε; Μιλάνε οι επιστήμονες. Η κυβέρνηση λέει ότι τους ακούει, στο συγκεκριμένο θέμα δεν τους ακούει;», διερωτήθηκε και σημείωσε ότι στη Γερμανία ελήφθη σχετική απόφαση.

Πολιτική απόφαση η επιστροφή στα σχολεία

Ο κ. Φίλης επανέλαβε την ένσταση του ΣΥΡΙΖΑ για την επιστροφή των μαθητών πριν της Γ' Λυκείου στα σχολεία. «Η απόφαση είναι πολιτική, για να δημιουργηθεί η εικόνα μιας επιστροφής σε μια επίπλαστη κανονικότητα. Γιατί η κανονικότητα δεν είναι αυτή που ξέραμε όταν έγινε το lockdown. Δεν υπάρχει όφελος από 5-6 ημέρες μάθημα», δήλωσε σχετικά.

Παράλληλα, εξέφρασε ξανά τις αντιρρήσεις του για τις αλλαγές στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. «Είμαστε υπέρ της εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης, αυτό που γίνεται τώρα με την μετατροπή της αίθουσας σε ριάλιτι, δεν είναι εξ' αποστάσεως εκπαίδευση, είναι διάλυση του μαθήματος. Όταν θα μιλά ένα παιδί θα κλείνει το μικρόφωνο; Είναι που είναι δύσκολη η δουλειά του καθηγητή, θα τον καταστήσουμε και έναν Βέγγο μέσα στην τάξη να ανοιγοκλείνει τα μικρόφωνα των μαθητών;», σχολίασε.

  

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM